John McTiernan, regizorul filmelor Die Hard 1, 2 și 3, va sta un an la închisoare după ce a pierdut recursul de anulare a unei sentințe primite în 2010 pentru că a mințit FBI-ul în timpul unei investigații duse împotriva detectivului particular Anthony Pellicano.
Ca și cum ar fi fost protagonistul unui film criminal, cineastul în vârstă de 62 de ani, a pledat vinovat acuzațiilor că l-a angajat pe detectivul privat Anthony Pellicano să instaleze ilegal microfoane și să înregistreze conversațiile producătorului de filme Charles Roven, imediat după ce au lucrat împreună la filmul Rollerball.
McTiernan a fost judecat în libertate și a contestat sentința inițială de 1 an de închisoare. Cu toate acestea, regizorul a pierdut cazul, iar acum a venit timpul să stea după gratii și să plătească o amendă de 100.000 de $.
Cât despre detectivul privat, acesta e în închisoare, unde ispășește o pedeapsă de 15 ani pentru șantaj, conspirație și înregistrarea convorbirilor – după ce a fost găsit vinovat în 78 de capete de acuzare. Pellicano își câștiga existența urmărind mai multe vedete de la Hollywood, printre care și Sylvester Stallone.