Devenit tot mai popular in randul consumatorilor romani, fructul pomelo se remarca nu doar prin pulpa voluminoasa, dulce amaruie, ci si prin beneficiile pe care le aduce sanatatii. Cele mai importante sunt

– Prevenirea infectiilor urinare. Vitamina C din fructele de pomelo creste nivelul de aciditate din tractul urinar, impiedicand bacteriile sa se mai dezvolte si grabind vindecarea, in cazul instalarii unei infectii la acest nivel.
– Accelerarea vindecarii ranilor. Enzimele active si antioxidantii din fructele de pomelo intervin activ in procesul vindecarii unei rani, crescand nivelul de colagen din piele, respectiv flexibilitatea tesutului cutanat.
– Mentinerea sanatatii dentare si gingivale. Fructele de pomelo completeaza rezervele organismului de vitamina C, necesara pentru productia de colagen, dar si pentru o dantura sanatoasa, ferita de pericolul aparitiei afectiunilor gingivale.
 Prevenirea anemiei. Vitamina C din fructele de pomelo asista absorbtia corecta a fierului in organism, mineralul indispensabil productiei de celule rosii in sange.
– Scaderea riscului de osteoporoza. Studiile arata ca pulpa fructelor de pomelo poate imbunatati densitatea osoasa si poate scade riscul aparitiei fragilitatii osoase.