Fructele de grapefruit, in special cele cu pulpa rosie, furnizeaza o cantitate importanta de vitamina C. Insa acesta nu este singurul beneficiu al acestor citrice acre-amarui, foarte sanatoase.

 

– Reducerea greutatii corporale. Grapefruitul contine un tip de enzime care ard grasimile, furnizeaza lichid organismului si foarte putin sodiu. Aceste trei caracteristici, combinate, transforma fructele de grapefruit intr-un aliment excelent pentru stimularea metabolismului, o conditie esentiala pentru pierderea in greutate.
– Prevenirea artritei. Acidul salicilic din fructele de grapefruit ajuta la descompunerea calciului anorganic din corp, care ajunge sa se acumuleze la nivelul cartilajelor incheieturilor, degenerand in boli articulare. Simptomele artritei pot fi ameliorate cu ajutorul sucului de grapefruit, amestecat cu mici cantitati de otet din cidru.
– Actiunea antiseptica. Tot acidul salicilic din fructele de grapefruit are si un bun efect antiseptic, tratand infectiile bacteriene si fungice.

 

Licopenul din grapefruitul rosu este un antioxidant puternic cu efect anticancerigen. Aceleasi citrice sunt cunoscute pentru efectul lor de reducere a nivelului de colesterol si pentru imbunatatirea functionalitatii sistemului gastrointestinal.

 

Sursa: sfatulmedicului.ro