Reddit a venit cu inspirata idee de a dezvălui prin intermediul cititorilor săi care sunt cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când vizitezi o anumită țară.

– De pildă, dacă ajungi în SUA, ar fi indicat să nu cobori din mașină dacă polițiștii te somează să tragi pe dreapta, altfel, acest comportament ar putea fi interpretat ca agresiv. Cel mai bine e să urmezi exact instrucțiunile lor.

– Dacă vizitezi Africa de Sud, nu îți recomandăm să te urci într-un taxi, pentru că siguranța pasagerilor nu este o prioritate pentru taximetriști.

– Pentru Olanda, regula spune să nu mergi pe pista de bicicliști sau riști să fii accidentat mortal.

– Suedia întâmpină aceeași problemă cu turiștii, deși trotuarele sunt încăpătoare și goale.

– Dacă ajungi în Irlanda de Nord, nu purta tricouri cu echipa de fotbal a Irlandei de Nord sau Rangers în anumite zone, și, respectiv, ROI sau Celtic în altele.

– În Brazilia, nu merge la Favele, cartierele sărăcăcioase. Peisajul e unul dezolant, păzit de bandiți și atent supravegheat de hoți. Brazilia are multe alte zone frumoase de vizitat, unele mai sigure.

– În metrourile londoneze, evitați să vă holbați la ceilalți călători. Vor înțelege atitudinea aceasta ca pe o provocare.

– Germania se arată din ce în ce mai prietenoasă. Esențial este să nu conduceți pe banda din stânga mai mult decît necesar.

– Un scoțian detestă să fie numit englez. E valabil și pentru celelalte zone ale Marii Britanii.

– În Coreea de Sud, nu treceți granița.

– În Japonia, nu lăsați bacșiș, nimănui, niciodată. Acest lucru, pur și simplu, nu face parte din cultura japoneză.
De asemenea, nu intrați în casele oamenilor încălțați – lucru valabil și în anumite temple sau restaurante. Dacă vedeți alți oameni că se descalță, faceți același lucru. Nu uitați să vă descălțați însă de papucii speciali pentru toaletă după ce părăsiți încăperea. Nu vă băgați într-o cadă publică fără să vă fi spălat în prealabil în afara ei.
Nu încercați să îmbrățișați oamenii pe care tocmai i-ați cunoscut. Celor mai mulți, bătrânilor în special, nu le place, nu sunt obișnuiți. Alt sfat în ceea ce privește Japonia este să nu vorbiți la telefoan pe tren. Nu este considerat în afara legii, dar este văzut ca foarte nepoliticos față de ceilalți pasageri. De asemenea, nu vorbiți tare în timpul mersului cu trenul, încercați mai degrabă un ton discret pentru conversație. Dacă cineva vă invită în oraș, la cină, nu vă faceți probleme legate de nota de plată, deci nu insistați să plătiți. Stați pe partea corectă a scărilor rulante. În Tokyo se stă pe partea stângă, pe când în Osaka, pe dreapta. Urmăriți ceea ce alți oameni fac și veți fi în regulă. Nu beți sau mâncați în timp ce mergeți pe stradă, cu exceptia localurilor/ evenimentelor la care se asteaștă un astfel de comportament (festival cu tarabe alimentare, deși chiar și acolo, oamenii se așează pe jos atunci când mănăncă).

Sursa: reddit.com