Un nou clasament al universităților la nivel global, realizat cu fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro, a fost lansat marți de comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, Androulla Vassiliou.

Noua clasificare „U-Multirank” evaluează performanța a peste 850 de instituții de învățământ superior din întreaga lume, între acestea fiind 10 universități din România.

Contrar clasamentelor tradiționale internaționale, evaluările „U-Multirank” se bazează pe cinci domenii-cheie: performanța în cercetare, calitatea procesului de învățământ (predare-învățare), orientare internațională, succes în transferul de cunoștințe (parteneriate cu mediul de afaceri și start-up-uri) și implicarea regională. Totodată, noul clasament ia în considerare și opiniile a 60 000 de studenți de la universitățile participante.

Instituțiile de învățământ superior din România, cuprinse în acest clasament, sunt:

Universitatea Babeș-Bolyay din Cluj-Napoca, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Academia de Studii Economice București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea București, Universitatea Petroșani, Universitatea de Vest Timișoara.

Sursa: ziaruldeiasi.ro