În preajma sărbătorilor de iarnă, trupa de teatru clasic a Asociaţiei Studenţilor Francofoni din Iaşi (ASFI), Les Incontournables, pregăteşte un moment special. Pe data de 9 şi 10 decembrie, ora 19.00, sala B. Fondane din Institut français Iaşi (situat în Copou), va avea loc spectacolul de teatru „Colonia îngerilor”.
O incursiune a unor îngeri diferiţi de cei sfinţi, unde comicul (negru) şi tragicul împletesc o poveste despre mizeria umană. Un spectacol cu sentimente vii în oameni aproape morţi, cu pasiuni, intrigi şi răsturnări de situaţie. Dacă vreţi să redescoperiţi îngerul din voi, cu siguranţă nu trebuie să rataţi acest spectacol! Spectacolul „Colonia îngerilor” de Ştefan Caraman a primit, în 2005, premiul UNITER pentru cel mai bun script al anului.
Adaptare text și regie: Lucian BĂICEANU

Distribuția: Daria Elena Stan, Farah Maamer, Petru Dublea, Ştefana Secară, Mădălina Andreea Ciomaga, Mitică Popovici, Cristiana Chiriac Moruzzi, Lucian Nevoe, Alina-Andreea Ciuraru, Med Amine Benselem, Anca Șanta, Miruna Verdeş, Mircea Șuşu, Lavinia Gîțu.

Decor: Alin Blembea

Tehnician lumini/sunet: Virga Vlad și Robert Nagy

Afiș: Zavate Maria Mădălina

Trupa de teatru a Asociației Studenților Francofoni din Iaşi a apărut ca proiect în anul 2009, la ideea membrilor aflați la conducere în acea perioadă. Fiind un departament special din cadrul ASFI, în care se poate înscrie orice membru al asociaţiei, după ce trece prin câteva probe de selecție, În timp, trupa de teatru a devenit foarte populară și apreciată atât de membrii asociației, cât și de publicul ce a participat la reprezentațiile desfășurate. Scopul trupei de teatru este de a valorifica și de a face cunoscut publicului teatrul francez si român, în general, și cel francofon, în special, prin spectacole cât mai diverse și atractive.

 

 

Sursa: comunicat de presă