Încep înscrierile în competiția Echos Francophones!

Asociația Studenților Francofoni din Iași invită liceenii și studenții din țară și din străinătate la cea de-a IX-a ediție a concursului internațional de poezie și proză Echos Francophones, desfășurat în acest an, atât în limba franceză, cât și în limba română. Înscrierile se desfășoară în perioada 11 martie – 22 aprilie, pentru creațiile în limba franceză și 20 martie – 10 aprilie, pentru cele în limba română, la adresa de e-mail: concours.echosfrancophones2014@gmail.com.

Operele acceptate în competiție se împart în poezie și proză scurtă, respectiv eseu și nuvelă, redactate în limba franceză sau în limba română. Participanții, elevi și studenți, au dreptul de a înscrie în concurs maximum 3 opere pentru fiecare secțiune. Temele de creaţie din acest an sunt: déjà-vu, ameninţarea şi amnezia cuvintelor. Jurizarea se va desfășura în perioada 23-30 aprilie, conform regulamentului postat pe http://www.asfi.ro/regulament-echos-francophones-2014/, acordându-se câte 3 premii pentru fiecare categorie a concursului. Anunțarea câștigătorilor va avea loc în intervalul 1-2 mai, finalul competiției fiind marcat de Festivitatea de premiere, ce va avea loc pe 13 mai, unde vor fi desemnați tinerii maeștri ai creației francofone.

În timpul derulării înscrierilor în competiția Echos Francophones, în Iași, va avea loc, alături de tradiționalele cafenele literare și o săptamână de activități ce se vor derula începând de miercuri, 23 aprilie și încheindu-se marți, 29 aprilie. Aceasta va consta în creații ad-hoc (desene pe asfalt), interpretări de texte, dar și vizualizarea unui film tematic francofon. Puteți găsi regulamentul concursului și  mai multe informații despre desfășurarea proiectului,  dar mai ales despre cum s-a dat startul prin prima cafenea literară de pe 5 martie, consultând www.asfi.ro, http://blogulfrancofonilor.blogspot.com sau pagina de Facebook a concursului Echos Francophones.

 

Persoană de contact: Coşman Delia-Lorena – Coordonator Departament Relaţii Externe,  Telefon: 0756903479,  E-mail: lorena.cosman@yahoo.com,  relatiiexterne@asfi.ro, website: www.asfi.ro.

 

Sursa: comunicatul de presă