Astăzi la ora 16-00 la Librăria Floarea Vieții din Iași, Strada Alexandru Lapusneanu, va avea loc conferința Trance Dance oferită de Psih. Manuela Andrei.

Din cele mai vechi timpuri oamenii dansează. Dansul a existat de la începutul umanității. El trezește divinul din noi, dansatorul reconectându-se la puterea celor patru elemente: creativitate – foc, idei/mental – aer, emoțional – apa și stabilitate – pământ. Cu cât dansam mai mult cu atât mai mult vedem viața ca un dans, cu atât mai ușor trecem prin dificultățile vieții, cu atât mai mult ne relaxam în orice aspect al vieții noastre. Cu alte cuvinte nu e nevoie să știi să dansezi pentru că în Trance Dance nu este creată „o miscare intuitivă, ci mișcarea intuitivă ne creează pe noi”.
Folosind vechile tehnici de vindecare și transformare mixate cu tehnicile și metode contemporane, Ceremonia Trance Dance este o celebrare a vieții și o reîntoarcere la noi înșine, o sondare din ce în ce mai profundă a inconștientului. Este o călătorie către noi înșine, către rădăcinile noastre, catre Acasa.
Trance Dance Ritual este o combinație de miscare corporală, ritmuri dinamice (de toba, zuruitoare sau tamburina), tehnici de respirație, intenție, pe care o avem când intrăm în ritual/ dans și – mai ales – folosirea unei bandane pentru acoperirea ochilor. Toate aceste elemente împreună stimulând o stare de expandare a conștiinței care poate duce la claritate mentală, deschiderea altor simțuri, vigoare fizică și bunăstare generală.
Folosirea bandanei în Trance Dance ajuta dansatorul să se conecteze la lumea interioară cu ajutorul „para”-simțurilor, simțuri normale de altfel. Cu ajutorul muzicii și ritmului, dansatorul este condus într-o călătorie interioară nelimitată de perceptiile noastre obișnuite. Timpul și spațiul se schimbă, iar întreg universul nostru mintal este reflectat, ca pe un ecran, în bandana care acoperă câmpul vizual. Ești numai tu cu tine însuți.