Varsta majoratului aduce cu sine multa responsabilitate, dar si o oarecare libertate si rebeliune. Este varsta la care intelegi ce-i cu fluturii in stomac cand vezi o persoana pe care o placi, varsta cand mergi la multe petreceri si te gandesti ca vrei si tu sa fii cool si sa fii soferul propriei masini.

Alege o carte cu noul cod rutier care sa iti raspunda la toate intrebarile

Oare cum te poti pregati sa fii sofer cand codul rutier se schimba aproape in fiecare an? Cea mai usoara cale pentru o pregatire temeinica este sa iti alegi o carte care sa prezinte informatiile din noul cod rutier 2020 intr-un mod sintetizat si usor de inteles.

Urmatorul pas important dupa ce iti alegi cartea cu noul codul rutier, este sa gasesti scoala de soferi potrivita pentru tine: care sa aiba atat un instructor de sala foarte priceput in a oferi exemple practice si explicatii pentru teoria predata, cat si un instructor auto foarte bun, cu experienta, cu calm si rabdare. Cauta sa afli recomandari printre cunoscutii tai, ca sa ai o oarecare siguranta ca alegi ce e mai bun pentru tine.

Daca vrei sa iei examenul din prima, fii pregatit sa depui efort. Chiar daca sunt persoane care spun ca permisul e foarte usor de luat, nu pentru toata lumea e la fel. Alege o carte care sa ofere notiunile din noul cod rutier pe intelesul tuturor, cu un limbaj uzual, fara prea multi termeni tehnici si inutili.

Nu te stresa fara folos, dar nici nu amana pana in ultima clipa invatatul. Daca te ajuta, iti poti planifica zilnic cate pagini sa citesti sau cate chestionare sa rezolvi, astfel incat sa fii sigur ca pana la data examenului, vei apuca sa parcurgi toata cartea care contine noul cod rutier si toate chestionarele de pe DCIRV.ro, cel putin de doua ori.

Daca te sperie faptul ca noul cod rutier contine si notiuni de mecanica, intreaba instructorul auto toate neclaritatile sau gaseste un prieten pasionat de masini, care sigur iti va explica cu placere multe informatii care se regasesc in carte si pe care ai nevoie sa le aprofundezi.

Fii fara griji si pozitiv! Te vei lauda cat mai curand cu permisul auto daca vei fi perseverent in a dobandi cunostintele necesare, atat teoretice, cat si practice.

Decide ce vei face odata ce ai carnetul de conducere in mainile tale

Important este cum te vei comporta dupa ce vei lua permisul: vei fi un sofer care respecta legislatia rutiera sau unul care va pune mai mult pret pe a fi cool si va ajunge sa isi puna viata in pericol de dragul anturajului? Trebuie sa fii constient ca lipsa de experienta, conditiile de drum si vreme nefavorabile si viteza excesiva pot fi fatale, atat tie, cat si prietenilor tai care se urca in masina cu tine.

Fii un sofer responsabil! Respecta codul rutier si urca-te la volan doar atunci cand esti odihnit si lucid. Daca iti place sa petreci cu prietenii si vrei sa bei alcool, lasa masina acasa si apeleaza la o alternativa de transport disponibila in localitatea in care locuiesti.

Pentru a ajunge un sofer adevarat, trebuie sa treci printr-un proces de dobandire de cunostinte, de adoptare a unei atitudini respectuoase si mature, dar si a unei mentalitati responsabile.