Profesioniştii cu mai puţine greşeli gramaticale în profilul de LinkedIn au ajuns pe poziţii ierarhice mai înalte decât ceilalţi şi câştigă salarii mai mari, potrivit unui studiu citat de Forbes.com.
Conform studiului care a analizat paginile de LinkedIn a mai multor sute de specialiști și manageri, cei care nu au reuşit să ajungă la poziţii de director în ultimii 10 ani aveau de 2,5 ori mai multe greşeli gramaticale decât ceilalţi.
O altă concluzie a studiului este aceea că un număr mai mare de erori de gramatică este corelată cu un număr mai mic de promovări la job. Profesioniştii cu 6-9 avansări de-a lungul carierei au făcut cu 45% mai puţine greşeli în profilul online decât cei promovaţi de 1-4 ori.
Nu reiese cu claritate din raport dacă indivizii care au avansat mai rapid în carieră aveau de la bun început cunoştinţe solide de limbă sau le-au obţinut pe măsură ce au avansat în carieră şi au fost obligaţi să îşi păstreze o anumită imagine.
Sunt mulţi directori generali care refuză să angajeze pe oricine au are probleme cu gramatica, se arată în raport. Angajatorii care caută talente de top consideră că gramatica este unul dintre semnele esenţiale ale succesului viitor al persoanei respective.
Angajatorii consideră că abilităţile gramaticale indică competenţe importante în spaţiul profesional:
– atenţia la detalii – oamenii care sunt atenţi la modul în care scriu demonstrează credibilitate, încredere şi profesionalism în ceea ce fac la job; sunt şi manageri maniaci, însă, care stau să analizeze fiecare virgulă şi care uită viziunea de ansamblu
– gândirea critică – dacă ştii cum să structurezi corect o frază complex, se presupune că eşti capabil să analizezi corect şi alte probleme mai complexe
– concentrare intelectuală – dacă nu poţi să te concentrezi pe câteva fraze simple dintr-un e-mail, angajatorii se pot întreba ce alte scăpări rişti să faci la job care să afecteze imaginea sau bugetul companiei.
Sursa: realitatea.net