Vezi care sunt cele mai bune metode prin care poti micsora riscul de a lua un radar!

Sa spunem de la inceput! NU recomandam nimanui sa incalce regulile de circulatie si sa depaseasca viteza legala. Iar cea mai sigura metoda de a nu lua amenda sau ramane fara permis e sa CIRCULI LEGAL! Si totusi, poti merge uneori cu o viteza putin mai mare decat cea legala, fara sa risti foarte mult. Sa fim clari, vorbim de cativa kilometri in plus doar!
In primul rand, trebuie sa cunosti permanent care e viteza maxima legala pe sectorul tau de drum. Sfaturile de mai jos sunt bune in special pe drumurile nationale sau pe autostrada, unde poti merge cu o viteza putin mai mare decat cea legala, fara sa iesi prea mult in evidenta. Si nu vom vorbi aici despre detectoarele de radar, statii sau clasicele flash-uri facute pentru a-i atentiona pe ceilalti. Nu te poti bucura mereu de ele.

Cel mai important, stai pe banda din dreapta. Multi vitezomani stiu ca banda de langa axul drumului este cea mai rapida. Daca vor sa mearga cu viteza, pe aceea o vor alege. Dar asta stiu si politistii. In plus, de foarte multe ori, banda a doua este mult mai aglomerata si traficul se desfasoara chiar mai lent decat pe prima. Deci se poate intampla sa fii mai rapid pe prima banda, chiar si fara sa depasesti viteza legala. Insa politistii te vor observa mai greu pe dreapta, pentru ca sunt obisnuiti sa fie atenti la banda din stanga. Totusi, asta nu te va salva de un radar lasat pornit. Calculatorul nu are „obisnuinte”. O alta problema va fi faptul ca vei face depasiri mult mai des. Totusi, incearca sa depasesti cu calm, fara miscari bruste, fara sa tai calea celorlalti, tocmai pentru a nu atrage atentia.

Un alt avantaj care te poate scapa de radar e faptul ca aproape intotdeauna vei fi depasit pe banda stanga de unul care merge si mai tare decat tine. Dar poti sa si profiti. Lasa ceva distanta intre tine si masina mai rapida si apoi poti sa accelerezi usor, ramanand pe banda dreapta. In cazul asta, sansele ca tu sa fii cel oprit scad dramatic.
Intereseaza-te inainte de a porni la drum unde sunt amplasate radarele fixe. Exista site-uri si forumuri de unde poti afla amplasarea tuturor camerelor fixe din Romania, chiar daca multe din ele nu mai sunt functionale.

Fii mereu atent la trafic! Daca vezi ca masinile incep sa franeze in departare, redu viteza. E posibil sa fie amplasat un radar, sau sa se fi intamplat ceva. Totodata fii atent si al ce se intampla in spatele tau. Nu de alta, dar nu ar fi prea placut sa te trezesti cu un radar mobil in spate.
Ai grija la viraje, la alte masini parcate in afara drumului sau chiar si la tufisuri. De obicei sunt locurile preferate de politie pentru a amplasa un radar. Si de fiecare data ii vezi prea tarziu. Cel mai bine e sa reduci viteza, pentru ca orice sector de drum virajat sau unde nu poti vedea foarte departe poate constitui locul perfect pentru un radar.

[youtube width=”740″ height=”444″]http://youtu.be/OmG5OTgZ4DA[/youtube]

In orice caz, nu face o regula din incalcarea vitezei maxime legale. Pentru ca, daca mergi constant cu viteza mai mare decat trebuie, aceste sfaturi nu te vor ajuta, iar o amenda va veni in cele din urma. Daca totusi depasesti cu cativa kilometri viteza legala si esti mereu alert, cu siguranta nu esti mai periculos decat un sofer care merge constant legal dar e cu mintea aiurea.