Cine nu si-ar dori sa mearga la serviciu si sa stea degeaba? A reusit sa faca asta un programator american, care si-a pacalit sefii luni de zile ca lucreaza. Cand colo, statea pe Reddit, pe Facebook, pe ebay si urmarea videoclipuri cu animale. Compania fentata este chiar Verizon, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie din America.
Programatorul, care este numit doar „Bob”, si-a gasit in China o firma care sa ii faca toata treaba. Americauln castiga peste 100 de mii de euro pe an, dar ii platea pe „colegii” lui de la capatul lumii cu o cincime din aceasta suma. Ceilalti bani ii intrau pur si simplu in cont, fara sa miste un deget.
Povestea a fost descoperita de cei de la Verizon in timpul unei verificari. Au vazut ca cineva din China lucreaza pentru compania lor, lucru care li s-a parut dubios. Cand au vrut sa vada cine e logat, si-au dat seama ca e vorba de „Bob”. Doar ca „Bob” era la birou si n-avea cum sa fie, in acelasi timp, si in China.
Lucrurile au devenit clare pentru sefi atunci cand s-au uitat pe ce site-uri intra „Bob”. Au descoperit Reddit, Facebook, ebay si YouTube, iar intregul plan al programatorului a devenit clar.
„Bob” si-a ales cu mare grija firma chineza cu care lucra. Sefii lui erau extrem de incantati de cum isi face treaba. Toata lumea il lauda si spunea ca face programare extraordinar de bine.
„Trimestru dupa trimestru, evaluarile privind performanta lui il dadeau drept cel mai bun programator din cladire”, a declarat un sef de-ai lui pe blog. Seful nu a precizat ce s-a ales de „Bob” dupa ce strategia lui a fost descoperita.