Un fotograf din Brasov, pe numele lui Dan Dinu a postat pe contul sau o fotografie ce a facut senzatie pe facebook. Acesta, facand o plimbare pe la Sfanta Ana, a avut surpriza de a  intalni un vulpoi ce a fost mai mult decat cooperant cu camera foto, acesta fiind crescut de un padurar din zona si facandu-si acum veacul pe langa cabana.

„In acest weekend am facut o plimbare pe la Sfanta Ana si am avut o surpriza mai mult decat placuta. Am intalnit un vulpoi ce a fost foarte cooperant cu camera foto dupa cum vedeti :). A fost crescut de un padurar din zona, iar acum isi facea veacul pe langa cabana. Este interesant ca desi este obisnuit cu oamenii, se apropie doar daca nu este mare vanzoleala si evita grupurile de turisti galagiosi sau zonele mai aglomerate.

Va recomand chiar si in aceste cazuri, daca intalniti animale salbatice care se comporta in acest fel, sa nu le dati mancare din mana si sa incercati sa pastrati o distanta fata de ele. Pe langa faptul ca pot reactiona ciudat, trebuie totusi sa invete ca omul poate constitui pentru ele o amenintare. Cu vulpea de fata era destul de greu sa fac asta, pentru ca la un moment dat eu stateam pe loc si venea ea langa mine, insa in acelasi timp nu s-a apropiat de alti turisti care probabil nu i-au fost pe plac :).

Pana sa ajungem la Sfanta Ana, am vazut pe camp un loc cu patru vulpi pe o raza de doar cateva sute de metrii. Ma gandeam la momentul respectiv ca este o zona buna de stat la panda, insa dupa experineta cu vulpoiul din imagine, cred ca niciun alt exemplar cu adevarat salbatic nu o sa ma lase sa il pozez cu superangularul. Toate bune si va mai arat si alte imagini in curand.”

 

Acum o ora acesta a postat si fotografia facuta cu aparatul sau, avand vulpoiul in prim-plan, intr-o postura amuzanta. Acesta a anuntat ca va mai uploada poze cu acest subiect mai putin obisnuit.

„Pentru ca fotografia precedenta a facut senzatie si pentru ca foarte multi dintre voi au vrut sa vada si o poza cu vulpoiul, iata o imagine haioasa pentru moment.

Normal ca nu este realizata exact cand se uita in obiectivul din poza precedenta, nu de alta dar acolo aveam un tele si nu as fi putut focaliza atat de aproape. Aceasta poza este facuta cu un superangular.

Oricat de interesante sunt aceste apropieri de animalele salbatice, trebuie sa tineti cont si de faptul ca acest comportament nu este de incurajat, iar inainte sa va apropiati, studiati bine animalul pentru a fi ferm convinsi ca acesta nu este bolnav. Asta necesita desigur o cunoastere mai buna a subiectului pe care il abordati.

O sa mai pun desigur si o imagine mai putin haioasa cu vulpea in curand. Toate bune.”