Barbaţii atrăgători sunt consideraţi mai amuzanţi de către femei, consideră psihologii de la Universitatea Stirling, care contrazic astfel o mai veche teorie potrivit căreia simţul umorului contează mai mult decât aspectul fizic al unui bărbat.

Astfel, potrivit cercetătorilor, oamenii care au un aspect fizic plăcut sunt percepuţi ca fiind amuzanţi de cei în compania cărora se află, chiar dacă în realitate nu au o astfel de calitate, scrie dailymail.co.uk.

În cadrul studiului, la care au participat mai mulţi studenţi, aceştia au fost rugaţi să numească două lucruri pe care le-ar lua cu ei pe o insulă pustie şi de ce. Aveau de ales între ciocolată, fixativ de păr şi o pungă de plastic.

Studenţilor nu li s-a precizat că studiul vizează simţul umorului, dar aceştia au încercat să fie ofere răspunsuri amuzante. Ulterior, altor studenţi li s-a cerut să puncteze comentariile care li s-au părut isteţe, dar şi să spună cât de interesaţi ar fi pentru a pune bazele unei relaţii pe termen scurt sau lung cu persoanele ale căror răspunsuri le-au considerat amuzante.

O parte dintre răspunsurile participanţilor la studiu au fost oferite pe suport audio, iar altele au fost prezentate sub forma unor videoclipuri.

Cercetătorii au constatat astfel că, în urma vizionării videoclipurilor, mai mulţi indivizi atrăgători au fost calificaţi drept amuzanţi, comparativ cu aceia care erau mai puţin frumoşi.

Explicaţia, spun autorii studiului, este aceea că, adesea, bărbaţii folosesc umorul în ritualul de „împerechere”, pentru a-şi demonstra faţă de femei inteligenţa şi faptul că sunt posesorii unui bun material genetic.