Care e legatura intre ultima creatie MINI si faimosul „Bond”?

Exista o legatura, dar nu va ganditi la celebrul agent secret James Bond. Pentru ca Bond Street e de fapt una din cele mai de fite strazi londoneze de shopping pentru oamenii cu bani.
Clubman Bond Street e ultima editie MINI care evoca atmosfera din Londra dupa modelele Mayfair, Camden, Bayswater sau Baker Street. A fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva alaturi de MINI John Cooper Works Paceman si JCW Coutryman ALL4 Dakar Winner.

Cu ce vine nou asadar Clubman Bond Street? Cu siguranta MINI nu duce lipsa de creativitate cand e vorba sa aduca un omagiu spiritului britanic. Dar MINI nu duce nici lipsa de fite. Pentru ca asta exprima masina asta, creata sa arate parca ce inseamna cu adevarat high-life-ul londonez.

Palenta de culori e o combinatie unica intre negru si culoarea sampaniei, care se regaseste atat la exterior cat si in interior. Versiunea creata special pentru Salonul Auto de la Geneva foloseste nuanta Cool Champagne pentru capacele oglinzilor, pe montanti, plafon sau pe dungile de pe capota. Pana si jantele din aliaj de 17” se disting prin negrul Midnight Black Mettalic, completat discret la exterior cu aceasta culoare. Acelasi lucru e valabil si pentru finisajele de pe spoilere.

Culorile se pastreaza si la interior. Scaunele de piele culoare Carbon Black au cusaturi contrastante in nuanta Deep Champagne. Contrastul e prezent si la nivelul bordului, dar parca mai putin vizibil. Sampania umple din plin fetele interioare ale portierelor, intr-un ornament eliptic alungit. Pachetul de insertii cromate ofera un aer premium si totodata distins la interior.

Noua editie MINI Bond Street va oferi patru versiuni de motorizare. Cooper S de 1,6 litri este cea mai potenta, cu 184 de cai putere si atinge suta in 7,5 secunde. E perfecta atunci cand te grabesti sa iti faci cumparaturile pe ultima suta de metri. Spre deosebire de Cooper, al carui motor de 1,6 litri ofera doar 122 CP si o acceleratie 0-100 km/h in 9,8 secunde. Consumul e de 5,49 l/100 km.

Daca tot vorbim de consum, ajungem la variantele diesel. Cooper SD ofera 143 de cai putere si posibilitatea de a atinge suta in 8,6 secunde, totul pentru numai 4,4 litri /100 km. Mai eficient e insa Cooper D, al carui motor de 1,6 litri si 112 CP stoarce doar 3,9 litri la suta de kilometri.Toate variantele de motorizare vin standard cu o cutie manuala in 6 trepte, alternativa automata fiind optionala.

La fel cum ne-a obisnuit in cazul editiilor limitate, MINI ofera in standard o multime de lucruri. MINI Clubman Bond Street beneficiaza de faruri de ceata, pachet exterior cromat, clima, computer de bord, senzori de ploaie, faruri activate in functie de gradul de lumina din exterior, comenzi amplasate pe volanul sport imbracat in piele, conectivitate Bluetooth si USB si, bineinteles, ESP-ul care te poate scuti de cine stie ce situatie jenanta in fata mall-ului.

Vorbim de doua lucruri importante aici: cumparaturile de fite si un MINI Clubman. Iar aici sunt de mare ajutor cele doua usi care se deschid lateral pentru a permite accesul la portbagajul de 260 de litri, mai mult decat incapator pentru o masina de clasa ei. Si totodata perfect pentru cutiile de pantofi sau hainele abia cumparate.

MINI Clubman Bond Street va intra in productie din aceasta luna, dupa Salonul Auto de la Geneva. Preturile pornesc de la 23580 de euro (Cooper). Versiunea Cooper D va costa 25150 de euro, in timp ce pretul unui Clubman S Bond Street este de 27163 euro. Cel mai scump MINI este SD-ul de 27965 euro.

Noua editie nu va iesi singura pe piata. E acompaniata de varianta MINI Hyde Park, numita, ati ghicit, dupa o alta zona faimoasa din Londra! MINI Hyde Park vine intr-o combinatie de culori contrastante, mai potrivita celor care prefera masinile luminoase: Pepper White si Cool Champagne.

Designul se aplica si la interior si poate fi comandat atat pentru variantele MINI si MINI Clubman. Motorizarile sunt identice cu cele folosite de editia Bond Street.