Acordăm o atenţie specială alimentaţiei deoarece, în sistemul medical multimilenar hindus Ayurveda (cuvânt sanskrit  se traduce prin “ştiinţă vieţii”), se crede că alimentaţia este o modalitate esenţială de evoluţie spirituală sau măcar de menţinere a sănătăţii.

”Suntem ceea ce mâncăm şi mâncăm ceea ce gândim” – iată o frază extrem de simplă care spune ceva despre noi şi prin care vă invit să vă analizaţi. Astfel veți putea obţine o înţelegere rapidă a caracterului şi o eventuală îmbunătăţire a vieţii, aplicând sugestiile obținute în urma analizei Semnului zodiacal sub care v-aţi născut.

Vom cerceta zodia Vărsătorului.
Persoanele născute sub acest Semn acţionează cel mai bine când îşi asumă dorinţa de a schimbă lumea, dar numai de dragul omenirii. Aceşti nativi trebuie să evite oboseală excesivă şi obiceiurile ciudate (cel mai adesea manifestate sub formă extravaganţei), pentru a-şi dezvoltă personalitatea şi capacităţile intuitive. Dintre toate Semnele zodiacale, Vărsătorul conferă cea mai mare capacitate de a percepe exact tipul de „timp viitor” ce urmează să se desfăşoare; ori, pentru a exprimă acest viitor, nativii au nevoie de o puritate desăvârşită a minţii şi a sufletului. Manifestând iubirea universală şi îmbinând tradiţia cu inovaţia, ei pot construi o lume a tuturor conexiunilor posibile şi a legăturii permanente dintre om şi Dumnezeu.

Din punct de vedere alimentar, mâncarea nu ocupă un loc important în viaţă acestor nativi. Pentru că adesea se expun unor eforturi fizice extenuante fără a se alimenta corespunzător, ei sunt predispuşi la o circulaţie sanguină slabă, în special la nivelul picioarelor, dar şi la anumite afecţiuni ale sistemului nervos central. Din această cauza, dietă nativilor Vărsător trebuie suplimentată cu vitamina C, bioflavonoide şi vitamina E, mai ales după vârstă de 35 de ani.

Fructele proaspete portocale, lămâi, mere, pere, grapefruit şi ananas – trebuie să facă parte aproape obligatoriu din dietă zilnică. Tensiunea, iritabilitatea şi oboseală pot perturbă echilibrul normal calciu-sodiu din organism, rezervă de calciu putând fi refăcută prin alimente precum muştar, fasole sălbatică, soia boabe, bame, alge, migdale.
Sarea Semnului zodiacal Vărsător este clorură de sodiu, cunoscută sub denumirea de sare amară. Când există o deficienţă de clorură de sodiu, apă – care reprezintă 70% din constituţia noastră fizică – nu este corect distribuită. Pentru a suplini această sare este recomandat consumul tuturor alimentelor care o conţin în mod natural: spanac, sparanghel, varză, ţelină, porumb, linte, alge marine, căpşuni, mere şi smochine.
Printre plantele medicinale specifice acestui Semn se află verbină, salvia, calapărul, ilicele de mare şi strugurii ursului.

Metalul recomandat nativilor Vărsător poate fi considerat aurul.

Notă:
Un remediu general valabil pentru nativii fiecărei zodii este acela de purta pe mâna stânga, sub formă de brăţară spiralată, metalul corespunzător Semnului zodiacal natal, brăţară care constitue astfel un rezonator energetic cu sfera de forţă a planetei guvernatoare a Semnului.