Părul este lucrul cel mai de preț al unei femei, de aceea ne confruntăm mereu cu moduri cât mai costisitoare de a-l face mai frumos și mai strălucitor. Iată acum moduri naturale și necostisitoare de a avea un par strălucitor și bogat. Aceste sfaturi îți vor îmbunătății sănătatea și implicit aspectul părului. Sănătatea părului tău se vede atunci când întregul organism este sănătos! Bucurați-vă de cele 11 remedii pentru un păr minunat:

1. Bea multă apă caldă pură şi ceaiuri de plante medicinale, că să-ţi fortifici rinichii şi organele genitale, organe a căror stare se reflectă mereu în grosimea, desimea, robusteţea firelor de par (Paul Bragg nu găseşte cuvinte suficiente să arate importantă apei, în cartea să “Apă, un adevăr şocant”). Foarte eficiente sunt coadă calului, salvia, coadă şoricelului, brusturele, nucul, urzică, infuzate în apă fiartă şi băute calde, să te ungă pe suflet. Cură cu apă – care începe cu un pahar, băut la prima ora de la trezire, în prima săptămînă; două pahare, în a două săptămînă, cantitate ce creşte gradat cu cîte un pahar pe săptămînă, pînă ce ajunge la 3 litri de apă caldă – regenerează părul integral în decurs de un an! Important: cei trei litri de apă se beau toţi în prima ora de la trezire, vreme de 6 luni, iar apoi cantitatea descreşte la fel, gradat, în următoarele 3 luni.

NU există remediu mai eficient că cel cu apă caldă cînd vine vorba de par frumos!


2. Masajul energic al capului aduce sînge în scalp, ce hrăneşte rădăcina firelor de par. După Mikhail Tombak, e condiţia sine qua non pentru un par des şi viguros. E excelenţă o perie cu dintîi de lemn sau propriile degetele.
3. Doar hrană vie aduce aportul optim de nutrienţi, spun toţi naturopatii. Plantele verzi (pătrunjel, mărar, tarhon, leuştean etc) conţin clorofilă din abundenţă, care  are aceeaşi structura chimică ( cu excepţia fierului, care-i da culoarea roşie sîngelui şi a magneziului, care-i da culoarea verde clorofilei) că sîngele.  Sîngele se îmbogăţeşte astfel cu nutrienţi extrem de valoroşi, care hrănesc bine tot corpul, inclusiv părul. Altfel, masajul e degeaba!
4. Plantele bogate în fito-estrogeni susţin funcţiile endocrine ale organismului, fără să dea peste cap balanţă hormonala, cum fac produsele farmaceutice de sinteză. Rinichii şi ovarele se vor simţi excelent, iar starea lor de bine se va reflectă, că într-o oglindă magică, în fiecare şuviţă a părului tău. Foloseşte-te de mărar verde crud în salate sau de seminţe infuzate în apă fiartă şi bea în cure de 2 săptămîni decoct de lemn dulce.
5. Băuturile fermentate, gen Kombucha, şocată, borş, rejuvelac detoxifică organismul în profunzime, ajutîndu-l să elimine rapid metalele grele, cauza insuficientelor renale, hepatice, cerebrale etc. Aplicate pe scalp, dau un impuls neîntrecut părului să crească des, repede  şi strălucitor.
6. Terapia colonului face minuni în orice afecţiune. Robert Morse dedică pagini întregi subiectului. Un pachet de cel puţin 5 şedinţe de hidrocolonterapie nu spală doar colonul, ci şi eliberează masiv organismul de toxinele acumulate în profunzimea ţesuturilor.
7. Şedinţele de sudoratie (băi fierbinţi, saună, hamam), pe care ţi le propune că pe minunea lui Dumnezeu Chirstopher Vasey, au marele avantaj că sunt plăcute şi teribil de eficiente. În cîteva şedinţe, că la carte, corpul se scapă de povara unei cantităţi impresionante de toxine, strînse – că bănuţii în puşculiţa – greu, în ani.
8. Duşurile scoţiene, că rutină matinală, călesc întreg  organismul şi pun sîngele în mişcare. Scalpul se bucură la fel de mult de duşurile alternative reci-fierbinţi, cîtă vreme circulaţia din reţeaua complexă de vase şi sînge care îl brăzdează se intensifica fabulos. Procedura se încheie mereu cu o doză bună de apă rece, niciodată caldă.
9. Frecţiile cu prosopul îmbibat în apă cu sare (2 linguri mari de sare la un litru de apă) sau în ceai de urzică (100 de grame de plantă infuzată 30 de minute în 500 de grame de apă fiartă) sunt o metodă pe care o recomandă Mikhail Tombak pentru refacerea stării reţelei vaselor capilare din scalp, pentru a facilita regenerarea foliculilor firelor de par.
10. Măştile cu argilă sunt o manieră de-a dreptul abracadabrantă de a scapă urgent de chimicalele sampoanelor, vopselurilor de orice fel, sprayurilor fixative, gelurilor şi spumelor de par, pline toate de parabeni, mercur şi aluminiu, stocaţi în scalp. Aşa zice Christopher Vasey şi n-am motive să nu-l cred. Cât mai dese măştile, cu atât mai bine!
11. Combinaţiile din sucuri de legume, verificate de Norman Walker (la cei 116 ani ai lui, cel mai longeviv naturist al lumii) pe mii de pacienţi în zeci de ani, sunt eficiente şi în regenerarea părului. El recomandă consumul zilnic al unei cantităţi cît mai mari de suc de morcovi, salată verde şi spanac, pentru a hrăni rădăcina şi nervii firului de par. O altă combinaţie eficientă de sucuri, pe care Walker a testat-o şi care ajută la creşterea părului şi repigmentarea lui, în caz de încărunţire, este cea de morcovi, salată verde, ardei gras verde şi lucerna proaspătă. Lucerna e un factor cheie, datorită bogăţiei de clorofilă ce se ascunde în fibrele ei.
 Astea ar fi primele 11 sfaturi în materie de par, pe care le-am selectat în timp, din cărţi, experienţă mea şi a altora, mai apropiaţi. Ele se strîng la un loc, că pe scenă operei nişte instrumente cu corzi, ce vibrează sincron la simplă ta intenţie. Apoi se pun în practică cu tot sulfetul şi deodată, că într-un concert de muzică de Bach… Cît priveşte MSM (Methyl Sulfonyl Methane), suplimenteele exotice aduse de peste mari şi ţări, înţeleg prea bine că se poate fără. Nici un MSM nu face atîta treaba că un pahar cu apă caldă băută la timp, un masaj pe scalp şi un suc de morcovi cu lucerna. Lucrurile sunt atît de frumoase şi simple, vezi?…
Sursă: suntsanatos.ro