În perioada 23-24 noiembrie, grupul local BEST Iaşi, cu sprijinul Universităţii Tehnice
„Gheorghe Asachi” din Iaşi, va organiza etapa locală a unuia dintre cele mai mari concursuri de inginerie din Europa exclusiv pentru studenţii de la universitatea tehnică.
Runda regională din acest an universitar va avea loc la Bucureşti, iar în finală cei mai buni 120 de studenţi de la universităţile tehnice din Europa vor pleca la Torino unde vor putea obţine titlul de „BEST Engineers of Europe”.

În aceste două zile, echipe formate din patru oameni vor aplica gândirea şi cunoştinţele logice la una dintre probe: Team Design şi Case Study.
Deschiderea Oficială a evenimentului va avea loc pe 23 noiembrie la ora 16:00, la Fab
Lab, sub denumirea de Show and Tell. Aceasta constă în prezentarea proiectelor, la care
lucrează companiile, de către un reprezentant. Studenţii vor avea ocazia să cunoască mai bine lumea tehnologiilor din culisele unei companii.

Ziua competiţiei va avea loc pe 24 noiembrie la facultatea de Construcţii şi Instalaţii, secţia Instalaţii. Echipele vor lucra la proba de Team Design şi Case Study.
Team Design – este probă de aplicare a cunoştinţelor practice a studenţilor, unde din materiale neconvenţionale, fără acces la internet, vor realiza un prototip care îndeplineşte anumite criterii de rezistenţă, stabilitate şi mobilitate. Dacă dispozitivul îndeplineşte cele mai multe condiţii din regulament iar design-ul se evidenţiază de restul echipelor, atunci este posibil ca echipa să devină câştigătoare şi să treacă în etapa următoare – etapa regională.
Case Study – este o probă care testează abilităţile de planificare şi organizare a studenţilor în rezolvarea unei probleme din societate, în care echipa va veni cu o soluţie teoretică de aplicare.
Dacă soluţia este implementabilă şi economă din punct de vedere de consum al resurselor atunci este posibil ca echipa să devină câştigătoare şi va pleca mai departe în etapa regională.

Partenerii de eveniment de anul acesta sunt Master Escape, Beenear, Mios. Partenerii
anuali ai evenimentului sunt: cv30 , Smallet, Arcellor Mittal, BRD, Fab Lab. Parteneri media
anuali avem pe: Inspire , RESTART , Wink , GirlsWhoCode . Parteneri media de eveniment:
Ziarul de Iaşi, Neaţa Iaşi . Parteneri educaţionali: CRILIA , Train2Perform. Sponsorii
evenimentului: Boromir, Class, Elegance Dance, Vivo, Cuptorul Moldovencei, Mado,
Cornelius, Green Cola.
Scopul evenimentului este de a dezvolta studenții de la Universitatea Tehnică prin
aplicarea cunoştinţelor şi abilităţilor lor în rezolvarea unei probleme din viaţa reală, lucrând în
echipe. Mai multe detalii aflaţi pe site-ul evenimentului şi pe pagina de Facebook EBEC Iaşi.