-10 oua
-2 1/2 cani de faina
-0,5 l apa
-1 cana ulei
-sare
Pentru crema:
-1 l lapte
-1/4 kg zahar,
-8 linguri faina
-10 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia. Se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare.
Se pun in tava sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial si dupa ce cresc bastonasele se da la foc mic pana se rumenesc usor deasupra. Se scot de la cuptor si dupa ce s-au racit se taie pe laterala pentru a putea fi introdusa crema.
Pe deasupra se poate pune ciocolata topita sau o glazura: 4 linguri cacao, 10 linguri apa, 10 linguri zahar, un sfert de pachet de unt amestecat.