Daca esti bucatar incepator, trebuie sa inveti regulile de baza ale gatitului. Noi iti spunem ce greseli sa nu faci niciodata in bucatarie.
1. Nu speli ciupercile
Ciupercile trebuie spalate bine din doua motive: in primul rand, pentru ca cresc in sol si pot sa fie purtatoare de bacterii, iar in al doilea rand, pentru ca ambalajul in care sunt comercializate poate sa dezvolte aceste bacterii.
2. Prajesti pestele
Daca nu vrei sa te alegi cu un miros persistent de peste, nu-l praji. Cea mai buna varianta este sa-l faci pe gratar, cu un capac deasupra, care sa impiedica vaportii sa se imprastie in bucatarie. Inca un sfat: nu ridica imediat capacul, lasa-l deasupra pestelui pana se raceste.
3. Speli legumele inainte sa le pui in frigider
Surprinzator, insa e mai bine sa pui legumele murdare in frigider, chiar daca au pamant pe ele si sa le speli abia inainte de utilizare. Asta pentru ca apa favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.
4. Te feresti de produsele congelate
Sunt cea mai buna optiune daca iti doresti o alimentatie sanatoasa. Mazarea, de exemplu, este mult mai buna in varianta congelata decat cea proaspata. Pe rafturile magazinelor nu vei gasi intotdeauna cele mai proaspete alimente, iar durata lor de viata oricum e foarte mica. Varianta cea mai sigura este cea congelata.
5. Ingramadesti ingredientele in tigaie
Mancarea are nevoie de spatiu ca sa-si elibereze aromele. Daca o ingramadesti, risti sa o arzi si sa ii pierzi din gust.