Dincolo de forma interesantă, când ajungi la interior descoperi un ambient foarte plăcut și luminos. E adevărat că fiind o casă model, pare mai golașă, dar secretul amenajării constă de fapt într-o excelentă organizare. Dar pe lângă organizarea interioară, casa asta este surprinzătoare pentru că are un consum redus de energie.

De la faptul că e pusă pe bușteni, deci nu pe fundație de beton și până la forma asta a ei ca un acoperiș mansardat – totul este gândit să coste cât mai puțin, dar să fie eficient. Uite, acoperișul nu e degeaba făcut așa, cu ajutorul lor apa de ploaie este colectată pentru a putea fi folosită pentru spălat. De asemenea, rezervor de apă ca și boilerul sunt îngropate și asta asigură economie de spațiu la interior. Și sistemul de ventilație este ingenios mascat în structura casei, dar eficient pentru asigurarea unui climat plăcut la interior. Hota, spre exemplu, nu doar că absoarbe aburii de la gătit, dar face parte dintr-un sistem dotat cu schimbător de căldură ce recuperează căldura din aburi și o bagă în instalația de încălzire al casei, deci nu se risipește nimic. Iar în exterior ajunge aerul rece, nepoluant. Casa este dotată cu panouri solare și are lâgă ea și o mică eoliană, cu ajutorul cărora se obține curentul electric pentru funcționarea instalațiilor in casă.
Denumită Casa Soleta și inventată de un grup de specialiști din cadrul Fundației Justin Capră al cărei coordonator este Cătălin Butmalai, construcția a ajuns să fie foarte mediatizată peste hotare. Prețul casei din imagini este de 28.200 euro + TVA

Sursa: http://soleta.ro/Casele_Soleta