[youtube]http://youtu.be/yRhq-yO1KN8[/youtube]
Astăzi se împlinesc 30 de ani de la asasinarea marelui visionar și artist John Lennon. O lume întreagă omagiază azi memoria unui mare om care la fel ca și Einstein considera că imaginația joacă un rol foarte imporatant în evoluția umană. Lennon a fost mai mult decât un fost membru al trupei Beatles, a fost un filosof al clasei muncitoare, un activit și un pacifist asemeni lui Gandhi. După plecarea lui din formația The Beatles, se retrage o periaoda de 5 ani pentru a sta cu familia, apoi se reîntoarce pledând pentru pace și încurajând la vizualizarea unei lumi mai bune!

Impactul său asupra publicului a fost colosal, în vreme de război când toată lumea își dorea pacea, atat exterioară cât și interioară. După asasinarea sa, Lennon nu a murit, ci dăinuie încă în sufletele oamenilor de pretutindeni, prin muzica și mesajele sale ”eco”, dacă e să le numim așa în prezenta ”căutare verde” a secolului 21.
Cea mai cunoscută melodie a sa este ”Imagine”,  unde ne oferă o rețetă simplă prin care putem să ajungem la o unitate în spirit a umanității. Putem spune ca a fost un visător, dar nu este singurul…