Nu-ti inchipui o dimineata fara cafea? Nu esti singura persoana. Milioane de oameni din jurul lumii isi incep ziua cu o doza de cofeina. Care sunt efectele insa, citeste mai jos.
Cafeina din cafea este cea mai folosita substanta psihoactiva din lume, iar efectele ei nu trec neobservate. Aritmiile cardiace, hipertensiunea, migrenele si dereglarile somnului (in special insomnie) sunt bolile lumii moderne, observate la scara larga.

Cafeina ridica instantaneu ritmul cardiac si cauzeaza eliberarea de adrenalina. Problema este ca simptomele sunt minore si trec neobservate, insa se manifesta abia dupa multi ani, cand se transforma in probleme cardiace serioase.

Desi cafeaua este sanatoasa, cand este consumata alaturi de Cola, ceai verde sau bauturi energizante, poate fi un pericol real asupra sanatatii. Iar persoanele vizate in acest sens sunt mai ales cele care sufera deja aritmii cardiace.

Daca vrei sa te bucuri de cafeaua zilnica, incearca sa renunti la celelalte bauturi ce contin cafeina, sau sa le alternezi. Insa nu le consuma pe toate in aceeasi zi.