După ultima simulare de bac s-a constatat că elevii olimpici din România sunt mai ameninţaţi chiar şi decât urşii panda!

Cu mare grijă, mai mulţi pădurari şi biologi au sedat ultimii trei elevi olimpici din ţară şi i-au transportat într-o rezervaţie naturală creată special pentru ei în Retezat. Aici, cei trei elevi se vor bucura de cel mai bun tratament medical disponibil şi de condiţii aproape ca în libertate: vor beneficia de un club de şah, o secţie de oftalmologie la standarde europene, ba chiar şi de un cocalar care le lipeşte gumă în păr, exact ca în realitate.

 

Biologii care au grijă de cei trei elevi speră să reuşească să îi protejeze şi vor încerca să-i determine să se înmulţească între ei, sporind populaţia de olimpici a României. Ei sunt însă rezervaţi asupra şanselor de reuşită deoarece toţi trei olimpicii sunt, momentan, de sex masculin.

 

Horia Roman Patapievici a venit în persoană să viziteze olimpicii, reuşind chiar să hrănească unul din mână. Vădit emoţionat, acesta şi-a amintit cu drag de vremurile străvechi, de dinainte de anii ‘90, când turme maiestuoase de elevi olimpici cutreierau prin toată ţara, se aplecau să se adape la râuri, se odihneau la umbra unui copac şi rezolvau o integrală.

 

Pe viitor, Ministerul Educaţiei şi-a propus să cumpere din Rusia nişte olimpici crescuţi în laborator şi să populeze cu ei zonele cele mai nevoiaşe ale ţării, însă momentan nu există fonduri.