Fotograful Gerald Donovan a realizat o fotografie interactivă care îi permite fiecărei persoane să vadă Dubai-ul aşa cum l-a văzut Tom Cruise în cel de-al patrulea film al francizei „Misiune Imposibilă”, „Ghost Protocol”.

Fotografia oferă o vedere de ansamblu a Dubaiului, din vârful celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa. Vârful clădirii se află la 828 de metri înălţime de nivelul mării.
Fotografia a fost creată cu ajutorul a 48 de poze făcute de Gerald Donovan din vârful clădirii respective. Pot fi observate diverse obiective turistice ale Dubaiului, precum Dubai Mall, renumitul hotel Burj Al Arab sau Hipodromul Meydan.

Poza poate fi mărită sau rotită pentru a oferi o imagine cât mai apropiată de cea pe care o au cei ce se află în vârful clădirii Burj Khalifa.
Fotografia a fost realizată pentru celebrarea concursului de fotografie Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, ce va avea loc în luna martie în Dubai. Câştigătorul premiului va încasa 120.000 de dolari, cel mai mare premiu pentru un concurs de fotografie.

„Priveliştea este totul. Nimic nu se poate compara cu priveliştea – este un loc unic. De la perioada Marilor Piramide, puţine clădiri au deţinut titlul de cea mai înaltă clădire de pe Pământ.
Burj Khalifa este abia a 15-a în ultimii peste 4.500 de ani. Este o clădire foarte, foarte specială şi sper că oamenii o vor aprecia şi mai mult acum, când vor vedea priveliştea din vârful său”, a declarat Gerald Donovan.

„Ideea a fost să îi transpun pe oameni virtual în acel loc şi să împărtăşesc cu ei ceea ce eu am experimentat pe viu. Sper că le va plăcea”, a mai precizat Donovan.
Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, a a fost inaugurată oficial la data de 4 ianuarie 2010. Ea măsoară 828 de metri înălţime, construcţia sa începând la 21 septembrie 2004. Exteriorul a fost finalizat la 1 octombrie 2009. Construcţia clădirii a costat 1,4 miliarde de dolari.