ELSA (The European Law Students’ Association) este o organizaţie internaţională, independentă, apolitică şi non-profit, condusă de şi pentru studenţi.
ELSA a fost înfiinţată la nivel internaţional în anul 1981, conectând în prezent aproximativ 38.000 de membri, studenţi a peste 300 de universităti europene localizate in cele 41 de ţări membre. ELSA Iaşi, grup local membru al rețelei ELSA România și ELSA Internațional a fost fondata in anul 1999, având o evoluţie dinamică, obţinând, în chiar primul an de activitate Premiul pentru cel mai bun Grup Local din ELSA România.
ELSA Iaşi numără astăzi peste 150 de membri organizaţi în cele cinci departamente: Activităţi Academice, Student Trainee Exchange Programme, Seminare & Conferinţe, Marketing şi Resurse Umane.

Fiind structurată în cinci departamente, departamentele de Resurse Umane și Marketing au rolul de a susține membrii asociației prin activități de motivare și instruire respectiv de a susține realizarea evenimentelor prin realizarea de materialele promoționale și asigurarea unei promovării la nivel local, național și chiar internațional.

Evenimentele organizate de ELSA Iași se împart astfel:

Activităti Academice: concursuri de procese simulate pe diferite ramuri (drept civil, comercial, penal, CEDO), clubul de dezbateri, Lawyers @ Work (prelegeri despre profesia de avocat si stagii de practica), Concursul de eseuri.

Seminare&Conferinţe: seminare, prelegeri, conferințe, școli de vară, vizite de studiu între grupurile locale ELSA Internațional, vizite de studiu instituționale, discuții panel.

Student Trainee Exchange Programme: Postuniversitaria (peste 130 de stagii de practică în instituțiile cu profil juridic ieșene), Schimb Intern de Studenți (stagii de practică pentru studenții din alte centre universitare), STEP (Student Trainee Exchange Programme) – stagii de practică pentru studenți străini, membri ai rețelei ELSA Internațional, Perspective juridice și non-juridice (prezentări ale principalelor profesii juridice).

CONTACT