Uniunea Artiștilor Plastici România –  Filiala Iași organizează în perioada 21 – 31 iulie 2014 un nou eveniment expozițional care va fi găzduit de Galeria de artă “N. N. Tonitza” din Iași.

Desfășurată sub genericul  „Empatii”, a IV – a ediție a expoziției colective prezintă lucrările unui grup de 40 de artiști plastici profesioniști din România și Republica Moldova. Evenimentul aduce în fața publicului o superbă colecție de lucrări extrem de variate din domeniul artelor plastice.

Formulate într-o dimensiune culturală ancorată în realitate, expoziția atinge dimensiuni care evidențiază diversitatea interpretării emoţiei atitudinilor plastice reliefând lumea fascinantă și unică a creației.

Descoperim un univers rafinat al demersurilor artistice care oferă privitorilor eleganța expresiei compoziţiilor, surselor de inspiraţie şi centrelor de interes.

Expoziția reunește o colecție de creații plastice care au ca punct de plecare  catalizatorii spiritului românesc situat de o parte și alta a Prutului.

Evenimentul susține proiectul “Iași –  Capitală Culturală Europeană”.

PR & coordonator promovare mass-media, Carmen Sîrbu

 

Conceptul expoziției „Empatii”

Expoziția de arte vizuale „Empatii” reunește pe simezele galeriei “N. N. Tonitza” din Iași 40 de artiști plastici consacrați.

Într-un concept unic, ce implică aceeași moștenire spirituală, prind contur simțirile
și tradițiile strămosilor noștri comuni, idealurile lor, aceleași de veacuri.

Ne dorim pace și armonie universală, iubire și răgaz pentru a ne putea admira frumusețile dăruite de Dumnezeu, dar și pentru a împărtasi toate aceste unii cu alții.

Vă asteptăm!

Coordonatori: profesor dr. Ofelia Huțul, profesor Mariea Boz și profesor univ. dr. Constantin Tofan