După cum sper că v-am obişnuit deja, luni facem planul pentru toată săptămână, planul cu evenimente şi locuri numai bune de mers de unul singur, cu familia sau cu prietenii.

LUNI

1.Maraton de Desene Animate

Dacă nu aţi fost săptămâna trecută nu e nici o problemă, la Acaju fiecare zi de luni e numai bună pentru un maraton de desene animate. Astăzi este începând cu ora 14.00

 

2.Folk’n’Iaşi

De pe 25 noiembrie până pe 28 noiembrie la Casa de Cultură a Studenţilor şi aTeneul Tătăraşi sunteţi aşteptaţi  să audiaţi folk.

25 Noiembrie:
Ovidiu Mihăilescu & Trupa Joi
Corul Folk’n’Iaşi
Gabi Belcescu
Ilie Iordache
Ştefan Strejac & Alex Pandelea
Dacmira Cristea

26 Noiembrie:
Adrian Beznă & Cătălin Ungureanu
Cezar Popescu
Moldavia Folk
Andu Kvascinski
Cătălin & Ionuţ

27 Noiembrie:
Emeric Set
Ciprian Cotruţă
Ştefana Ganea

28 Noiembrie:
Paul Arva & Lucian Darie
Descântec
Ştefania Iacob
Ilinca Pasarica

Sala de spectacole Gaudeamus din Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, ora 19:00.
Sala de spectacole din Ateneul Tătăraşi pe 28 Noiembrie, ora 19:00.
La ieşirea din sală veţi primi un CD gratuit cu piesele realizate în tabara de creaţie Folk’n’Iaşi dar şi câte o pies de la fiecare artist din recital.

Intrare liberă în limita locurilor disponibile!

 

MARŢI

1.Vernisajul expoziţie Cristian Bădiliţă – „Poeme pentru păsări şi extratereştri”

Muzeul Literaturii Române Iaşi, galeriile „Pod-Pogor”  vă invităm să luaţi parte la o aventură extraterestră în care poezia se caţără pe pereţi, care transformă textul în instalaţie inedită, în care cuvintele devin contururi de imagini inedite.

Cristian Bădiliţă, cunoscutul istoric, teolog şi scriitor, vine la Iași cu o expoziţie specială în care artele vizuale îşi dau întâlnire cu poezia, inspirată de artele plastice, teologie şi realitatea înconjurătoare.

 

2. Aproape Unplugged

E marţi, e Aproape Unplugged în Taverna Music Pub începând cu ora 21.00

 

MIERCURI

1. TU PARLES FRANÇAIS? NOI TE ANGĂJĂM!

Între 27 şi 28 noiembrie 2013, Institutul Francez din Iaşi organizează cea de-a doua ediţie a evenimentului „Tu parles français? Noi te angajăm!”.
Evenimentul urmăreşte atât promovarea utilizării limbii franceze în mediul profesional şi prezentarea ofertelor de studiu în Franţa, cât şi intermedierea contactului dintre angajator şi publicul cunoscător al limbii franceze.

• Ateliere
• Conferinţe
• Vizite în intreprinderi franceze
• Prezentarea ofertelor de studiu în Franţa
• Prezentarea ofertelor de cursuri şi examene de franceză la Institutul Francez Iaşi
• 2 zile destinate celor care doresc să studieze în Franţa şi în tările francofone sau să se angajeze într-o firmă în care franceză este limba de lucru

2. Concert Cvartson

Grupul coral Cvartson al Universităţii de Arte ” George Enescu” din Iaşi, are plăcerea de a vă invita la primul concert în această formaţie, alături de solişti cunoscuţi ai scenelor ieşene: Radu Casian, Liviu Muntean, Prof. Dr. Bogdan Cojocaru, Pc. Diac. Rusu Ciprian, Octavian Dumitru, la Biblioteca Central Universitară, începând cu ora 19.00. Intrarea este liberă.

3.Gabriel

Pentru cine nu a prins premiera piesei de treatru de săptămâna trecută de la Maideyi, iată că aveţi din nou ocazia să-l cunoaşteţi pe Gabriel. Preţul unui bilet este 13 lei / 10 lei pentru studenţi. Bilete şi Rezervări: 0749 382 554

4.EXPLORE FRANZ KAFKA

Evenimentul marchează aniversarea celor 130 de ani de la naşterea lui Franz Kafka, eveniment celebrat anul acesta, în mod oficial, în întreaga lume, prin numeroase şi diverse manifestări culturale.

27 Noiembrie, ora 19.00

Kafka, note biografice și problema evreității
Expresionism, Avangardă, Suprarealism, Absurd
Producții din domeniile arte vizuale, muzică, film:
– “Kafka and Prague” de Jan Parik (serie fotografică);
– “Călătoriile lui Kafka” de Jan Jindra (proiect fotografic);
– prezentarea graficienei Jamila Maranova;
– albumul “Kafka” de Niegel Kennedy
– “Procesul” /film/ regia Orson Welles

28 Noiembrie, ora 19.00

Secvențe din “Jurnal”
Producții din domeniile teatru, muzică, film:
– “Procesul” /spectacol/ regia Alison Sinclair
– “America” /spectacol/ regia Jan Klata
– “Metamorfoza” /spectacol/ regia Steven Berkoff
– “Colonia Penitenciară”, opera compusă de Philip Glass
– albumul “Metamorfoza” de Philip Glass
– “Castelul” /film/ regia Michael Haneke

La ArtHouse Central, începând cu ora 19.00.Intrarea este liberă.

 

JOI

1.Serile CRILIA – Daniel Buleu

BANII SAU VIAȚA?
În ediția aceasta de Seri CRILIA  invitat este unul dintre liderii din companiile ieşene pe care îi admirăm. Daniel Buleu vine să ne vorbească despre un subiect care ar trebui să intereseze pe toţi cei care îşi doresc bani, dar îşi doresc să şi guste viaţa.

La Librarium Palas, începând cu ora 18.00

2.Fumatul în spaţii publice – pro sau contra

Joi, 28 noiembrie, în amfiteatrul D1 al Universității „Alexandru Ioan-Cuza”, va avea loc o dezbatere pe tema „Fumatul în spații publice-pro sau contra”. Cele două echipe care se vor confrunta vor fi LSE, care va argumenta de ce poate fi fumatul permis în public, și ASFI, care va fi contra.

3.Spectacol Extraordinar de Dans „Dansăm pentru Tine”

DANSĂM PENTRU TINE este un spectacol extraordinar de dans şi muzica în care publicul se va regăsi cu siguranţă în cel puţin unul din multitudinea de stiluri abordate(modern, sportiv, popular, caracter, step, irlandez, street, hip hop,korean pop).

Spectacolul va avea loc începând cu ora 20.00 în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor.

 

VINERI

1. Hârtii, ursuleţi şi fete

Vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 20:00, te invităm la ArtHouse Central, să faci cunoştinţă cu Simon del Montessat, un elev spaniol venit în România cu bursă Erasmus, ce îţi va povesti despre membrii familiei Mîndru, cei care, cu atât de multă căldură, l-au primit în casa lor.

Prețul unui bilet este de 14 lei. Pentru elevi şi studenţi, preţul este de 9 lei. Rezervările se fac zilnic, la numărul 0754-049 717 (între orele 10:30 – 21:00) sau la rezervari@arthousecentral.ro.

 

SÂMBĂTĂ

1. ARGATU – Lansare album

30 nov: Lansare Culese din Cartier – Argatu Volumul II, sub marca Subcarpaţi, în Underground Pub începând cu ora 21.00
*„Muzica este un hobby frumos la care nu voi renunţa niciodată” – Argatu
Argatu lansează, pe 30 noiembrie, în Underground Iaşi, Culese din cartier – Argatu Volumul II, album ce conţine 15 piese. Proiectul poartă marca Subcarpati, fiind cea de-a treia compilaţie Culese din cartier de până acum.

2.ElectroLive Session – AKUA NARU & The Digflo Band 

Compania FaPt vă invită la prima ediție ElectroLive Session, eveniment ce oferă publicului ieşean prilejul unei incursiuni în formele show-ului muzical, cu grad de conceptualitate şi structură electronică, un proiect ce se bucură de finanţarea Consiliului Judeţean Iaşi.

În seara de 30 noiembrie, ArtHouse Central vă aşteptă la o întâlnire de mare calibru, în premieră, cu AKUA NARU, emblema feminină, a cărei performaţă muzicală reuşeşte să combine hip hop-ul cu poezia, blues-ul, jazz, funk şi soul, într-un stil şi o experienţă muzicală unică,  începând cu ora 22.00

3.CARLA’S DREAMS

Mascatul anonim și misterios sub glugă revine la Iași!
Carla’s Dreams ne promite un eveniment incendiar cu o atmosferă la maxim! Cu piese noi, cu o mască nouă, dar cu aceeași energie vie, vine să ne cânte „În lumea ta” LIVE, în Club Skye începând cu ora 23.00.

Preț bilet: 15 lei
În seara evenimentului: 20 lei

Intrarea liberă pentru cei care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei!!!

Pentru informaţii şi rezervări: 0751527765 / 0731773344 / office@skye.ro /

 

Deci evenimente avem pe alese! Tu la care mergi?