După mulți ani în care ni s-a spus constant că singura cale de a încerca să elimini cancerul este chimioterapia, Johns Hopkins vorbește, în sfărșit despre o modalitate alternativă.
IATĂ CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CANCER:

1. Fiecare persoană are celule canceroase in organism. Acestea nu apar în testele standard decât atunci când au depășit ordinul miliardelor. Cand doctorii spun bolnavilor că nu mai există celule canceroase în corpul lor dupa tratamentele efectuate, înseamnă doar că testele sunt incapabile de a detecta celulele canceroase, că aceste celule nu au ajuns la dimensiunea detectabilă.

2. Celulele canceroase apar în corp de 6 până la 10 ori în timpul vieții unui om.

3. Atunci când sistemul imunitar este puternic, celulele canceroase pot fi distruse, astfel fiind impiedicate multiplicarea lor si formarea de tumori.

4. Atunci când o persoană are cancer se indică faptul că persoana are mai multe deficiențe nutriționale. Acestea ar putea fi din cauza unor factori genetici, alimentari, de mediu si ai stilului de viață.

5. Pentru a depăși deficitele nutritionale multiple, sunt necesare schimbarea dietei și administrarea de suplimente ce vor întări sistemul imunitar.

6. Chimioterapia presupune intoxicații ale celulelor canceroase cu creștere rapidă și, de asemenea, distruge rapid celulele sănătoase din maduva osoasă, tractul gastro-intestinal și poate provoca leziuni ale organelor, cum ar fi ficatul, rinichii, inima, plămânii, etc.

7. În timp ce distrug celulele canceroase, radiațiile, de asemenea, ard, cicatrizează și distrug celule, țesuturi si organe.

8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce dimensiunea tumorilor. Cu toate acestea, utilizarea prelungită de chimioterapie si radiatii nu are ca rezultat distrugerea tumorii, terapiile acestea au rolul de a stopa activitatea tumorii pentru ca ulterior să se poate interveni chirurgical.

9. În cazul în care organismul devine foarte afectat de chimioterapie și radiații, sistemul imunitar este fie compromis, fie distrus, prin urmare, persoana în cauză poate muri din cauza unor infecții banale și a complicațiilor.

10. Chimioterapia si radiaterapia pot determina celulele canceroase să evolueze și să devenă rezistente si greu de distrus. Chirurgia poate determina, de asemenea, celulele canceroase să se răspândească și în alte zone.

11. O modalitate eficientă de a lupta împotriva cancerului este de a înfometa celulele canceroase, de a nu-i oferi organismului alimentele care multiplică celulele canceroase.

CARE SUNT ALIMENTELE CARE HRĂNESC CELULELE CANCEROASE?

a. Zahărul– o importantă sursă de aprovizionare hrănitoare a celulelor canceroase. Același statut îl au și înlocuitorii de zahăr, îndulcitorii (ex: NutraSweet, Equal, Spoonful) care conțin Aspartam care este dăunător organismului. Un înlocuitor natural al zahărului ar fi mierea de albine, sau melasa, dar în cantitati foarte mici.

b. Laptele determină organismul să producă mucus, în special la nivelul tractului gastro-intestinal. Cancerul este hrănit de mucus.

c. Celulele canceroase prosperă într-un mediu acid, iar o dietă pe bază de carne este acidă. Recomandat este să se mănânce pește și un pic de pui, mai degrabă decât carnea de vită sau de porc. Carnea conține, de asemenea, antibiotice administrate animalelor, hormoni de creștere și paraziți ce dăunează în special persoanelor cu cancer.

d. O dietă bazată în proporție de 80% pe legume proaspete și sucuri, cereale integrale, semințe, nuci si fructe ajută la menținerea oganismul într-un mediu alcalin. Aproximativ 20% poate proveni din alimente gătite, inclusiv fasole. Sucuri de legume proaspete furnizează enzime vii, care sunt usor de absorbit și ajung la nivel celular în 15 minute pentru a hrăni și a spori cresterea celulelor sănătoase. Pentru a obține enzime vii benefice în alimentarea celulele sanatoase încerca să bea sucuri de legume proaspete (inclusiv muguri de fasole) și să mănânci unele legume crude de 2 sau 3 ori pe zi. Enzimele sunt distruse la temperaturi de 104 de grade F (40 grade C).

e. Evitati cafeaua, ceaiul si ciocolata, care au multă cofeină. Ceaiul verde este o alternativă mai bună și are proprietati de combatere a cancerului. Apa- beți apă purificată sau filtrată. Apa distilată este acidă, de evitat.

12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesită o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerată care a rămas în intestine va putrezi și va conduce la acumularea mai multor toxine.

13. Peretii celulelor de cancer au un înveliș substanțial de proteine​​. Prin abținerea sau consumarea a mai puțină carne, se elibereaza mai multe enzime care pot ataca peretii proteici ale celulelor canceroase, permițănd astfel anticorpilor să atace tumoarea canceroasă.

14. Unele suplimente ajută sistemul imunitar (IP6, Flor-ssence Essiac, anti-oxidanti, vitamine, minerale, AGE, etc) pentru a activa anticorpii în distrugerea celulelor canceroase. Alte suplimente, cum ar fi vitamina E, provoacă apoptoza sau moartea celulară programată, metoda normală de eliminare a celulelor deteriorate, nedorite, sau care nu sunt necesare organismului.

15. Celulele canceroase nu se pot dezvolta într-un mediu oxigenat. Exercițiile fizice zilnice, și respirația profundă ajută la obținerea unei cantități mai mari de oxigen până la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importantă pentru distrugerea celulelor canceroase.

16. Cancerul este o boală a minții, corpului, și spiritului. Un spirit proactiv și pozitiv ajută în lupta cu cancerul.
Furia, regretele și amărăciune plasează corpul într-un mediu stresant si toxic. Învățați să iertați și să iubiți, pentru a vă putea relaxa și a vă putea bucura de viață.

Sursa: premaseem.wordpress.com