Antioxidanţii sunt substanțe speciale care ajută la menținerea sănătății și vitalității corpului nostru. Vă prezentăm topul celor mai puternice 31 de alimente antioxidante.

În fiecare zi vă invităm să le descoperiti, treptat, în ordine descrescătoare.    Azi faceți cunoștință cu locul 29 din lista noastră:

Fructele de soc crude cu 14.697  unități/ 100 g produs pe scara ORAC (oxigen radical absorbance capacity = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului).

Valoarea ORAC a alimentului este cu atat mai mare cu cat are o capacitate mai ridicata de a neutraliza oxigenul. În contextual în care unele alimente pot atinge până la 300 de mii de unități, iar altele nu se ridică decât până la 82 de unități.  Se recomandă consumul de alimente cu un grad ridicat de antioxidanți prezenți în compoziția lor, cum ar fi:

Fructele de soc crude. Fructele negre ale socului au o putere vindecatoare cu totul deosebită, pe lângă proprietățile antioxidante.

Sucul de fructe de soc poate elimina intoxicațiile, acneea, reumatismul și obeșitatea dacă este folosit în cure bine definite. Pentru prepararea lui, se culeg fructe de soc ajunse la maturitate, care trebuie să fie negre la culoare (nu rosietice, rosii-violacee ori verzi, deoarece sunt purgative drastice) și dulci la gust. În maximum 24 de ore de la recoltare, se spală foarte bine, se zdrobesc cu o furculită până devin ca o pastă, care apoi se pune într-un tifon curat și se stoarce cu mâna. Se va obține un suc închis la culoare și având un miros care aduce aminte de afine, cu efecte terapeutice exceptionale (restul de fruct care râmane după stoarcere poate fi folosit la dulceață ori gem). Sucul de fructe de soc se administreaza cu un sfert de ora înainte de masa, pe stomacul gol – 5 linguri la adulti și 3 lingurite la copii.  

Recomandăm acest puternic aliment ca ingredient foarte util în curele de vara de detoxifiere. Dulceața de soc, sau plăcintă cu fructe de soc sunt o delicatese pe care le puteți încerca cu încredere, chiar dacă puterea lor antioxidantă va scădea, vor fi un deliciu sănătos!