Antioxidanţii sunt substanțe speciale care ajută la menținerea sănătății și vitalității corpului nostru. Vă prezentăm topul celor mai puternice 31 de alimente antioxidante.

În fiecare zi vă invităm să le descoperiti, treptat, în ordine descrescătoare.    Azi faceți cunoștință cu locul 28 din lista noastră:

 Rădăcina de ghimbir proaspătă 14.840 de unităţi / 100 g produs pe scara ORAC (oxigen radical absorbance capacity = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului).

Valoarea ORAC a alimentului este cu atat mai mare cu cat are o capacitate mai ridicata de a neutraliza oxigenul. În contextual în care unele alimente pot atinge până la 300 de mii de unități, iar altele nu se ridică decât până la 82 de unități.  recomandă consumul de alimente cu un grad ridicat de antioxidanți prezenți în compoziția lor:

Rădăcina de ghimbir proaspătă este una dintre cele mai cunoscute condimente şi, totodată reprezintă un leac miraculos al medicinii orientale.
Ghimbirul conţine până la 3% uleiuri esențiale care dau aroma specifică de condimente, aminoacizi esenţiali, unele vitamine şi minerale. Proprietăţile sale utile sunt cunoscute din timpuri străvechi.
Sunt bine cunoscute proprietăţile antivirale şi antibacteriene ale rădăcinii de ghimbir. În caz de răceli, boli respiratorii, gripă, ceaiul de ghimbir vă va pune mai repede pe picioare. Tinctura rădăcinii de ghimbir este utilă pentru durerile de gât.

Ghimbirul stimulează digestia şi ajută în caz de supraalimentare, de asemenea curăţă bine organismul de toxine. Ceaiul de ghimbir va ajuta în caz de greaţă şi în timpul sarcinii, de asemenea este un remediu excelent pentru situaţiile în care eşti balonată, ai dureri abdominale şi gaze intestinale.

Recomandăm rădăcina proaspătă de ghimbir pentru gust exotic pe care îl oferă mâncării, dar și pentru efectele antioxidante și curative incontestabile. Folosiți-l iarna aceasta pentru a vă încălzi, este un bun stimulent al circulației sangvine.