Explozia unui meteorit în zona Chelyabinsk din Rusia a fost filmată de către un rus. Bubuitura a fost atât de puternică încât a provocat daune materiale şi s-au înregistrat peste 100 de răniţi.

O ploaie de meteoriţi cauzată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii Urali, mai precis în zona Chelyabinsk din Rusia, a fost însoţită de expozii violente. Ferestrele imobilelor din apropiere s-au spart, panica s-a răspândit rapid iar circa 102 persoane au fost rănite.

„La ora locală 11.00 (7.00, ora României), înregistrăm numeroase apeluri telefonice care semnalează traumatisme, tăieturi şi contuzii”, au anunţat autorităţile locale citate de Interfax.

[youtube width=”740″ height=”444″]http://youtu.be/b0cRHsApzt8[/youtube]

Suflul exploziei a spart geamurile unui sediu al Itar-Tass, în centrul Celiabinskului, a anunţat agenţia.

Un perete s-a prăbuşit într-o uzină de la Celiabinsk (ce avea suprafaţa de 600 mp), porivit unui angajat citat de către Interfax, care a anunţat trei sau patru răniţi uşor.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a mobilizat aproximativ 20.000 de persoane, plasate în stare de alertă, şi trei avioane sau elicoptere, în vederea inspectării zonei.

[youtube width=”740″ height=”444″]http://youtu.be/7c-0iwBEswE[/youtube]

 

[youtube width=”740″ height=”444″]http://youtu.be/qch-pIEgf44[/youtube]

 

[youtube width=”740″ height=”444″]http://youtu.be/7yj8tfuQ1i8[/youtube]