Apartine de: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
Adresa: B-dul Carol I, Nr. 11, Iasi
Telefon: 0232-20.10.00
Fax: 0232-20.12.01

Facultatea de Drept, prima facultate juridica moldoveana – a carei continuatoare directa este actuala facultate de profil din cadrul Universitatii iesene – isi incepea existenta la 3 iunie 1830 cand, cu o solemnitate deosebita, se inaugura deschiderea primului curs de legi in limba romana de catre jurisconsultul statului, Christian Flechtenmacher.
In 1860, Facultatea de Drept era singura care functiona cu toti cei trei ani de studiu, avand, totodata, si cel mai mare numar de profesori. Facultatea de Drept din Iasi si-a justificat existenta si prin interesul de a forma si dezvolta o noua constiinta juridica corespunzatoare ideii adaptarii populatiei la relatiile sociale aflate in plina dezvoltare.
Revolutia din decembrie 1989 a dus la mutatii profunde in activitatea facultatii care, eliberata de presiunea factorilor politici, s-a integrat in mod activ in cadrul procesului democratic de realizare a statului de drept prin modalitati specifice invatamantului. inlocuirea vechii legislatii cu noi reglementari juridice corespunzatoare noilor realitati sociale, economice si politice se reflecta pe toate planurile in cadrul activitatii facultatii.
Sarcinile cadrelor didactice sunt complexe, fiind legate de adaptarea si perfectionarea procesului didactic in raport cu noile fenomene social-economice reflectate in reglementarile juridice in vigoare sau in curs de promulgare.

 

Departamente:
Departamentul de DreptConducerea facultatii:
DECAN: Prof.univ. dr. Tudorel TOADER
PRODECAN: Conf. univ. dr. Carmen Tamara UNGUREANU
CANCELAR: Lect. univ. dr. Marius BALANContact:
B-dul Carol I, Nr.11, RO-700506 – Iasi
T: + 40 (232) 201058; 201158
F: + 40 (232) 201158