Apartine de: Universitatea de Arte „George Enescu „din Iasi
Adresa: Str. Horia, Nr. 7-9, Iasi
Telefon: 0232-21.25.51
Fax: 0232-21.25.51

Prima institutie de invatamant muzical si teatral, infiintata in tara noastra a fost Scoala de muzica si declamatiune din Iasi, 1860.

O specializare teoretica a functionat inca din ultimele decenii ale secolului al XIX-lea. in urma frecventarii cursurilor de Teoria muzicii, Armonie, Istoria muzicii, absolventii aveau posibilitatea de a preda muzica in scoli. Structura facultatii s-a cristalizat incepand cu anul 1960 cand s-a reinfiintat Conservatorul dupa o intrerupere de 10 ani. in prezent functioneaza urmatoarele specializari:

Pedagogie muzicala , 1960. Obiectivul specializarii este de a pregati profesori de muzica pentru toate ciclurile de invatamant preuniversitar. Profesorul de muzica este pregatit si pentru a fi dirijorul corurilor si formatiilor scolare, fiind animatorul activitatilor artistice.Compozitie muzicala , 1971 – Compozitie Jazz si Muzica usoara , 1994. Obiectivul specializarii este acela de a forma creatori de muzica, compozitori capabili sa abordeze toate genurile de creatie muzicala la un inalt nivel de profesionalism. Absolventii acestei specializari pot deveni si cadre didactice in liceele si facultatile de specialitate.

Muzicologie , 1975. Obiectivul specializarii este acela de a forma cercetatori care sa abordeze fenomenul muzical in toate ipostazele sale: creatia, arta interpretativa, muzicologia, educatia muzicala. Absolventii pot deveni si cadre didactice cu inalta specializare necesare liceelor si facultatilor de muzica.

Dirijat cor academic , 1960. Obiectivul specializarii este de a pregati dirijori pentru corurile profesioniste ale filarmonicilor, teatrelor de opera, coruri radio si alte ansambluri profesioniste. Data fiind dezvoltarea muzicii religioase si aparitia a numeroase coruri bisericesti, specializarea are largi perspective de dezvoltare si de plasare a viitorilor dirijori.

Muzica religioasa , 1992. Absolventii acestei specializari pot deveni profesori de muzica psaltica la Seminariile ortodoxe, profesor de muzica in invatamantul preuniversitar si dirijori de coruri bisericesti.

CONDUCEREA FACULTATIIDecan: Prof. univ. dr. Laura Otilia VasiliuSecretar Stiintific: Conf. univ. dr. Aurelian BalaitaCONTACTAdresa: Str. Horia nr. 7 – 9, Iasi 700126
Telefon: 0040 – 232 – 212548