„Anul Calului de Lemn ne aduce energia focului, deci anul calului este un puternic activator al persoanelor ce vor să devină celebre activând focul (sud), cu panouri de lemn, figurine din lemn, clopoţei din lemn etc.

Nobilul cal simbolizează , deasemeni forţă, puterea, celebritatea, viteză, rezistenţă şi succesul .

Faima şi recunoaşterea pot fi atrase în casă ta dacă în colţul Sudic vei pune statuete reprezentând cai. Calul este una dintre cele 7 comori din budism şi simbolizează iubirea şi perseverenţă.

Calul că remediu protector

Remediul presupune să imitaţi poziţia de arte matiale a calului. Asta înseamnă să staţi la propiu, atât de fermi încât nimic să nu va poată clatină. Poziţia calului este binecunoscută în rândul admiratorilor de arte marţiale. Aceştia ştiu cum să ” chor mah ” adică să stea drepţi netulburaţi de nimic. Imaginea calului este considerată un simbol norocos. Energia să aduce succesul material provenit din dezvoltare şi avansare pe cale ierarhică. Dacă aşezaţi un cal în foaierul casei , acesta creează o minunată energie Yang. El aduce armonie şi recunoaştere familiei. Oamenii folosesc obiecte norocoase cum ar fi amuletele de protecţie, sănătate şi putere.

De aceea se recomandă în anul calului că fiecare persoană să poarte o amuletă norocoasă cu potcoavă şi ochiul lui Horus sau un breloc cu potcoavă. Putem aşeza la intrarea principala în casă şi un nod mistic cu ochiul lui Horus pentru protecţia şi prosperitatea casei. Potcoavele – sunt considerate de occidentali drept purtătoare de noroc ,motiv pentru care le păstrează în casă. Formă unei potcoave este de bun augur dacă această este aşezată în sectorul Nord-Vest sau cel de Vest al unei case, ambele asociate cu elementul metal.

În mod tradiţional, potcoavă trebuie atârnată deasupra uşii de la intrare, pentru a va asigura că norocul rămâne înăuntrul casei.Formă de semiluna a potcoavei poate fi considerată protectoare. Se mai crede că ea pune pe fugă vrăjitoarele şi divolul – poate pentru că potcoavele au şapte cuie iar şapte a fost întotdeuna considerat un număr spiritual. Lemnul este asociat estului şi sud-estului. Asemeni ramurilor unui copac norocul creşte lateral şi ascendent. Lemnul este singurul element ce posedă viaţă şi capacitatea de a se extinde . Energia lemnului conferă familiilor noroc de urmaşi; fiind benefic persoanelor de sex masculin. Plante norocoase în Est – crizanteme galbene, magnolii albe, bujori de toate culorile, floare de prun şi orhidee ( cu frunzuliţe de mătase ) dacă nu sunt naturale.

Vă reamintesc că, Anul Nou Chinezesc începe pe 31 ianuarie 2014, şi este anul Calului de lemn .
Remediile dvs. Feng Shui ar trebui să fie amplasate înainte de 04 februarie 2014.
Pentru a utiliza aceste sfaturi ar trebui să cunoaşteţi planul Bagua al spaţiului pe care doriţi să îl protejaţi şi pozitivati.

Mai jos sunt domeniile din Bagua Feng Shui pentru spaţiile de acasă sau de la birou, care găzduiesc energii Feng Shui nefaste în 2014.
2014 NORD VEST –EVITAŢI GHINIONUL
Zona Feng Shui de Nord-Vest găzduieşte Steaua 5 galben , energie dificilă , în 2014.
Cel mai bine este să păstraţi zona Feng Shui Nord-Vest de acasă sau de la birou liniştită cât posibil în acest an , evitând orice renovări sau lucrări de construcţie. Pentru a slabi efectele energiei negative în zona de Nord-Vest, amplasaţi remedii Feng Shui de metal acolo, cum ar fi şase monede chinezeşti, de exemplu. De asemenea, este recomandabil să se folosească elemente din culori de metal Feng Shui cum ar fi alb sau gri, precum şi formă rotundă – formă elementului metalic – în Nord-Vest în 2014. De evitat complet focul Feng Shui în elemente de decor în zona de Nord-Vest în 2014, ar trebui să slăbiţi energia pământului , evitând să o consolidaţi. În termeni simpli, ceea ce aceste energii Feng Shui ar putea provoca – în cazul în care nu au fost luate măsuri preventive adecvate sunt evenimente cu ghinion. În sistemul celor 5 elemente Feng Shui, energia stelei anuale 5 aparţine elementului Pământ. Deci, ceea ce trebuie să puneţi pentru a neutraliza efectul negativ al acesteia sunt remedii Feng Shui care aparţin elementelor Feng Shui de apă sau de metal. De ce? Deoarece aceste două elemente slăbesc Pământului. Puneţi aici remedii de apă sărată.  Alternativ, puteţi plasa un bol cu apă curată ( evitaţi o fântână aici, în 2014 . Este nevoie de clopoţei de vânt din metal sau ornamente metalice grele aici, în 2014 .
În plus faţă de un clopoţel de vânt cu 6 tije de metal , puteţi plasa , de asemenea, 6 monede chinezeşti din metal , un Wu Lou din metal sau lemn, un clopot de metal sau vas după gustul dvs. , etc
Fiţi creativi şi folosiţi diferite metale , cum ar fi aur , argint , cupru , alamă , etc. Evitaţi culorile de foc ( roşu , purpuriu , galben puternic , magenta şi portocaliu ) , precum şi culorile elementului pământ ( toate culorile de nisip şi pământ ) . De asemenea, evitaţi formele de foc ( triunghiulare ) şi articole de foc ( lumânări ) .
În 2014 cel mai bun decor în zona de Nord-Vest este cel din metal şi culori de apă , cum ar fi alb şi gri ( Metal ) , sau albastru şi negru ( apă ) . O statuie a lui Kwan Yin , Zeiţă Compasiunii , sau o statuie Dragon Feng Shui sunt , de asemenea, bune aici. Asiguraţi-va că statuile pe care îl utilizaţi nu sunt de culoare roşie . Că de obicei, este cel mai bine a menţine zona de Nord-Vest din casă sau la birou cât de liniştită posibil . Acest lucru înseamnă să nu o activaţi cu muzică tare , TV , prea multă activitate , etc

2014 EST – ELIMINAŢI ENERGIA BOLII
Zona de EST găzduieşte în 2014 steaua 2 numită a Bolii; elementul stelei 2 este pământul şi elemental zonei EST este lemnul. Astfel, dacă sunteţi familiarizaţi cu sistemul celor 5 elemente , ştiţi că întărind lemnul veţi slabi automat energia negativă nedorită aici.
Zona feng shui de est, de asemenea, are nevoie de calm în 2014.
Elemente de metal Feng Shui sunt leacul sugerat pentru a echilibra energiile din zona de Est în 2014.
Este înţelept să se evite elementul feng shui de foc aici, că şi în culori (roşu, violet, roz, portocaliu, şi galben); forme (triunghiulare); sau obiecte de foc reale (lumânări). Pentru cele mai bune rezultate, folosiţi culori ale elementului Metal Feng Shui, că forme şi remedii. Recomandările pentru echilibrarea Feng Shui din zona de Est în 2014 sunt similare cu cele pentru zona Feng Shui Nord-Vest.
Sunt recomandate remedii de protecţie Feng Shui, cum ar fi Medicine Buddha, mărgele DZI sau Wu Lou.
Puteţi plasa boluri cântătoare din metal, de exemplu, un Wu Lou din metal, şase monede chinezeşti, sau orice element de decor din metal, de preferinţă, cu forme rotunde / circulare.
Zona de Est în 2014 este, de asemenea, o zona potrivită pentru a plasa remedii de apă sărată sau doar un bol de apă curată (asiguraţi-va să-l păstraţi în stare proaspătă şi curată). Evitaţi elemente de decor de foc aici, pentru că energia de foc întăreşte provocator în 2014 steaua bolii pe care doriţi să o slăbiţi (Focul alimentează elementul Pământ al acestei stele.) Evitaţi luminile puternice, strălucitoare aici, elemente de decor formă proeminente triunghiulare, precum şi lumânări.
Sunteţi liberi a decora zona de Est, cu culorile de elemente metal, apă şi lemn (albastru, negru, finisaje metalice, maro, verde, gri, alb).

2014 NORD EST – PROTEJAŢI VĂ CASĂ

Zona Feng Shui Nord-Est are nevoie de ajutor în 2014, în scopul de a gestiona energiile prezente. Elementul apă este foarte bun aici, fie în culori, imagini, forme sau elemente reale, cum ar fi o caracteristică de apă.
Limitaţi Pământul şi Focul în zona de Nord-Est în 2014.
Practic, activitate minimă şi maxim de elemente de apă (cât mai mult posibil), ar trebui să ţină sub control energiile care provoacă zona feng shui de Nord-Est în 2014. Zona de Nord-Est găzduieşte provocarea feng shui a Stelei 7 , steaua asociată cu evenimente negative neaşteptate legate de dvs. şi de protecţia casei . Elementul aceastei stele este metalul , iar elementul zonei de nord-est este Pământul . Aveţi nevoie să va concentraţi pe remedii ale elementului apă , în scopul de a epuiza Metalul , asiguraţi-va că evitaţi element de decor de pământ pentru că Pământul da mai multă putere Metalului ( în conformitate cu ciclul celor cinci elemente Feng Shui ) Decoraţi cu culori ale elementului feng shui apă – albastru şi negru – cu diverse elemente de decor , cum ar fi perne , un abajur , covor sau perdele . Un mai puţin cunoscut remediu simbol Feng Shui -Rinocerii – este recomandat pentru această stea Feng Shui , alegeţi culoarea albastră pentru a consolida elementul de apă Feng Shui .
Energia simbol Elefant este un lucru foarte bun aici , de asemenea . Evitaţi o prezenţa puternică a elementului Metal , în culori, obiecte de decor din metal ( alb şi gri ) sau reale . De asemenea, evitaţi elementul Pământ , în culori de pământ , sau elemente reale , cum ar fi cristale , ceramică , etc ă întotdeauna legat de energii provocatoare din zone Feng Shui , păstraţi zona de Nord-Est în 2014 calmă , fără renovare , fără zgomote , etc

2014 SUD EST –PROTEJAŢI VA RELAŢIILE
Steaua 3 se află în vizită în zona de sud-est în 2014 , ceea ce o face o zona dificilă . Energia acestei stele este asociată cu discordie şi certuri, astfel încât e bine să aveţi grijă de zona de Sud-Est în 2014 , în scopul de a evita orice negativitate în relaţiile voastre . Elementul stelei este lemn , iar elementul zonei de Sud-Est este lemn , de asemenea , ceea ce creează o energie puternică de lemn a stelei negative . Deoarece Focul şi metalul sunt elementele care slăbesc lemnul în ciclul celor 5 elemente Feng Shui , trebuie să va concentraţi pe consolidarea acestor două elemente în zona de Sud-Est în 2014 . Acest lucru va slabi energia lemn a stelei anuale 3, neutralizând , sau cel puţin minimizând efectele negative ale acesteia . Elementul foc în zona feng shui de Sud-Est ar trebui să ajute la neutralizarea energiilor negative prezente aici, în 2014. Să nu aveţi un puternic element Feng Shui decor de apă, cum ar fi o oglindă mare, de exemplu, în sud-est, de asemenea, să evitaţi aici elemente şi remedii de decor din lemn . O abundenţă de energie a elementului foc – în culori (roşu, purpuriu, portocaliu), forme (triunghiulare), imagini de foc, precum şi elemente reale (lumânări) – ar trebui să ţină lucrurile sub control în această zona. O sursă de lumina puternică este foarte bună. Evitaţi clopoţeii din metal sau obiecte în mişcare din metal. Evitaţi perturbarea acestui domeniu din casă sau grădina, nu planificaţi lucrări de renovare sau orice alte modificări în 2014, în zona de Sud-Est . Cristale cu element de foc, cum ar fi carneolul, ametist sau jasp lustruite în formă sferică pot fi un bun remediu feng shui pentru zona de Sud-Est în 2014.

Un puternic element foc de decor este recomandat aici, în 2014 . Decoraţi cu culorile roşu şi violet , cu lumânări şi lumini strălucitoare, obiecte în formă triunghiulară , etc . În cazul în care nici unul dintre aceste idei nu sunt bune pentru zona dvs. specifică din Sud-Est , chiar şi o pereche de cărţi îmbrăcate în roşu poate ajută . Sau , schimbaţi un abajur într- un roşu aprins , cumpăraţi perne de culoare roşie , etcEvitaţi elementul apă şi lemn aici în 2014 , ceea ce înseamnă să limitaţi prezenţa puternică a culorlor albastru , negru , verde şi maro . Asiguraţi-va că evitaţi , de asemenea, decorarea cu elemente reale ale acestor elemente , cum ar fi , de exemplu , plantele mari ( de lemn ), sau o oglindă mare ( apă )
Prezenţa lui Buddha este un excelent remediu feng shui aici pentru a calmă energiile dificile prezente aici în 2014 . Evitaţi zgomotele puternice , televizor sau calculator în acest domeniu . Nu vreţi a activă această zona , vreţi doar a crea aici o energie puternică de foc, dar nu dusă la extrem . Găsiţi acest echilibru unic , când elementul foc în decor este puternic , dar nu atât cât să declanşeze reacţii temperamentale şi certuri , etc.