Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) lansează apelul pentru recrutarea de voluntari în cadrul ediției a II-a, ce va avea loc în perioada 1- 5 octombrie 2014. Aceștia vor lucra alături de echipa de organizatori a Festivalului în perioada premergătoare evenimentului și în timpul acestuia.

Disponibilitatea de timp, experiența anterioară în organizarea de evenimente, seriozitatea, sociabilitatea și cunoasterea a cel puțin unei limbi de circulație internațională reprezintă avantaje în selecția voluntarilor FILIT. Domeniile în care voluntarii vor activa în cadrul FILIT sunt variate, în funcție de structura și necesitățile Festivalului:

• Comunicare • Logistică • Însoțire invitați etc.

Luni, 1 septembrie 2014, este termenul limită pentru depunerea de CV-uri. Acestea vor conține exclusiv informații care privesc în mod direct Festivalul: datele personale (vârsta, adresa electronică, număr de telefon), studiile, limbile străine cunoscute, experiența anterioară.

Printre avantajele de a fi voluntar FILIT: vor fi parte a echipei care organizează cel mai important eveniment literar al Europei de Est; vor cunoaște personal unii dintre cei mai importanți scriitori, traducători, editori, jurnaliști străini și romani ai momentului; CV-ul acestora se va îmbogăți cu experiența majoră a organizării unui eveniment cultural de primă mărime.

Ediția 2013 a FILIT s-a bucurat de sprijinul și implicarea a peste 180 de voluntari din toată țara.

Programul selecției și pregătirii voluntarilor FILIT

– 1 septembrie: termen limită pentru trimiterea CV-urilor;

– 3-7 septembrie: persoanele selectate vor fi contactate personal;

– 8 – 14 septembrie: interviuri;

– 15 septembrie – 30 septembrie: training-ul voluntarilor selectați și împărțirea sarcinilor.

CV-urile vor fi trimise la adresa de e-mail voluntari.filit@gmail.com.

Sursa:filit.ro