Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) lansează apelul pentru recrutarea de voluntari în cadrul ediției a II-a, ce va avea loc în perioada 1- 5 octombrie 2014. Aceştia vor lucra alături de echipa de organizatori a Festivalului în perioada premergătoare evenimentului şi în timpul acestuia.

Disponibilitatea de timp, experienţa anterioară în organizarea de evenimente, seriozitatea, sociabilitatea şi cunoaşterea a cel puţin unei limbi de circulaţie internaţională reprezintă avantaje în selecţia voluntarilor FILIT. Domeniile în care voluntarii vor activa în cadrul FILIT sunt variate, în funcţie de structura şi necesităţile Festivalului:

• Comunicare • Logistică • Însoţire invitaţi etc.

Luni, 1 septembrie 2014, este termenul limită pentru depunerea de CV-uri. Acestea vor conţine exclusiv informaţii care privesc în mod direct Festivalul: datele personale (vârstă, adresă electronică, număr de telefon), studiile, limbile străine cunoscute, experienţa anterioară.

Printre avantajele de a fi voluntar FILIT: vor fi parte a echipei care organizează cel mai important eveniment literar al Europei de Est; vor cunoaşte personal unii dintre cei mai importanţi scriitori, traducători, editori, jurnalişti străini şi români ai momentului; CV-ul acestora se va îmbogăţi cu experienţa majoră a organizării unui eveniment cultural de primă mărime.

Ediția 2013 a FILIT s-a bucurat de sprijinul și implicarea a peste 180 de voluntari din toată țara.

Programul selecţiei şi pregătirii voluntarilor FILIT:

  • 1 septembrie: termen limită pentru trimiterea CV-urilor;
  • 3-7 septembrie: persoanele selectate vor fi contactate personal;
  • 8 – 14 septembrie: interviuri;
  • 15 septembrie – 30 septembrie: training-ul voluntarilor selectaţi şi împărţirea sarcinilor.

CV-urile vor fi trimise la adresa de e-mail voluntari.filit@gmail.com.

 

Sursa: comunicatul de presă