FLORIN DOBRE lanseaza colectia “Panta Rhei”Toamna – Iarna 2013/14

 Panta Rhei” colectia designerului FLORIN DOBRE, prezentata in ianuarie la Paris, va avea premiera romaneasca Joi, 28 februarie 2013 la  Atelierul de Productie, Bucuresti,  incepand cu ora 20.30.  Show-ul ce promite sa socheze prin alaturarea disonanta a evolutiei si efectelor ei degradante in societatea actuala este oferit de JÄGERMEISTER, cel mai important sustinator al designerului roman in non-conformista experienta pariziana de la Palatul Behague. Evenimentul va continua cu un after party in LOFT.

Cu ,,Phanta Rhei” = ( „Totul curge, nimic nu ramane neschimbat” expresie ce isi are originea in greaca vecheFLORIN DOBRE incearca sa surprinda transformarea si involutia societatii bazate pe degradarea umana ce vine, paradoxal, odata cu dezvoltarea acesteia. Colectia este structurata pornind de la un prim tablou cu personaje impecabile, ilustrate perfect, cu simetrii clasice. Trece printr-un proces de degradare si sfarseste in figuri si personaje dominate de dezumanizare. Caracterele parca se descompun incetul cu incetul alcatuind impreuna o compozitie dramatica spectaculoasa.

„Nu stii niciodata ce va urma: un model militar, un tanar in costum in carouri, o femeie in rochie cu pene care cad in urma ei. Negrul castiga teren, tesatura se destrama. Un cuplu trece si fiecare se imbraca de parca ar apartine sexului opus. (…) „ scria despre colectia „Panta Rhei” Bertrand de Saint Vincent, redactor al cotidianului Le Figaro in articolul „ A fost odata in Est, versiunea fara arme”.

Colectiile semnate  FLORIN DOBRE se adreseaza barbatilor  ce se exprima in spatiul social prin alegeri atipice, creative si personale.  Atat FLORIN DOBRE cat si hainele ce ii poarta amprenta intriga. Creatiile sale nu sunt simple solutii de stil, ci propuneri de atitudine, construite in jurul unor personaje puternice ce reusesc sa transmita un mesaj visual coerent, dramatic si unic.

Lansarea colectiei FLORIN DOBRE Toamna Iarna 2013/14 „Panta Rhei” Joi, 28 februarie 2013 este sustinuta de catre:

Video : Urban Friends Republik / Make Up : Atelier Paris / HairStyle : Peter Brooks

Music :  Live performance by Paul Sensor & Mara 

Sustinator principal: JAGERMEISTER

Parteneri: AZAY, VINIBUONI

[youtube width=”740″ height=”444″]http://www.youtube.com/watch?v=GOzUHkneASA[/youtube]