Astăzi începe la Roşia Montană cea de-a patra ediţie a Forumului Împotriva Megaproiectelor Inutile Impuse. Precedentele ediţii ale forumului au avut loc în Val di Suşă (Italia), Notres Dame des Landres (Franţa) şi Stuttgart (Germania). Prin găzduirea acestui forum, Roşia Montană se alătură comunităţilor din Europa şi din lume care lupta împotriva acestui gen de proiecte distructive, fie că e vorba de mine de aur, de cupru sau uraniu, fracturare hidraulică, aeroporturi, trenuri de mare viteză, tuneluri sau alte proiecte de infrastructură.

Un sistem politic şi economic bazat tot mai mult pe profit şi pe interesele marilor corporaţii ne face să căutăm solidaritatea cetăţenească şi dincolo de graniţele naţionale, nu doar în interiorul lor. Cea de-a patra ediţie a Forumului Împotriva Megaproiectelor Inutile Impuse aduce laolaltă activişti şi localnici ai comunităţilor afectate din UK, Franţa, Italia, Spania, Turcia, România, Maroc, Tunisia, Ucraina, Bulgaria, Polonia, Slovacia. În cele trei zile de dezbateri şi workshop-uri vom caută soluţii la problemele pe care le avem, ne vom cunoaşte mai bine şi vom strânge şi mai mult legăturile dintre noi.

Transmitem un mesaj de solidaritate cu toate comunităţile din Europa şi din lume care suferă la fel că noi şi dorim că lumea să ştie că nu ne vom opri niciodată!

Persoană de contact: Dina Vâlcu, mobil: 0769656468