Microsoft se mandreste ca a reusit sa aduca in randurile specialistilor sai unul dintre cei mai inteligenti copii din lume, Pranav Kalyan.
Provenit dintr-o familie din, Tamil Nadu, sud-estul Indiei, Pranav Kalyan a avut norocul ca parintii sai sa decida sa se mute in Statele Unite ale Americii inainte ca acesta sa se nasca.
Astfel, la varsta de numai 2 ani, baiatul a invatat sa foloseasca fara probleme calculatorul tatalui sau, pentru ca la 6 ani sa fie capabil sa scrie programe mici de software, scrie Venture Beat.
Tatal sau povesteste pentru Times of India: „De cand era mic, pasiunea sa erau calculatoarele, nu jucariile. A inceput la varsta de 6 ani sa scrie programe pe calculator si astazi, la 9 ani, el este capabil sa rezolve probleme de calcul diferential si integral, asa ca eficienta sa in matematica l-a ajutat sa scrie programe.”

Pranav Kalyan nu s-a oprit aici, iar dupa ce a invatat sa lucreze in HTML, in urma cu 18 luni s-a decis sa se pregateasca pentru testul MCTS de la Microsoft, tatal sau povestind ca a petrecut chiar si cate 8 ore pe zi in timpul vacantelor pentru a fi sigur ca il va trece.
Asa s-a si intamplat, iar la 9 ani, Pranav Kalyan a devenit cel mai tanar specialist de la Microsoft, reusind sa bata recordul stabilit de Babar Iqbal, un baiat din Dubai, care la varsta de 12 ani trecea de acelasi test.