E luni, o noua saptamana de lucru incepe! Ai nevoie pe parcursul intregii saptamani de vitalitate si energie, dar si de o stare de bine astfel incat nimic din ceea ce se va intampla pe parcursul zilelor petrecute la birou sau acasa sa nu iti perturbe starea de bine.

Iata cateva sfaturi astfel incat, in fiecare zi sa incepi dimineata in forta:
1. Trezeste-te in fiecare dimineata la aceeasi ora!
In acest fel organismul isi seteaza ceasul biologic si iti va fi foarte usor sa te trezesti, chiar si daca esti “dependent” de ceasul desteptator. Pentru a te asigura ca dormi suficiente ore, mergi la culcare deveme, de preferat la aceeasi ora in fiecare zi, astfel incat sa-ti setezi o rutina a somnului.
2. Fa stretching la dus!
Dupa un dus fierbinte, muschii se relaxeaza si este foarte simplu sa faci cateva miscari de stretching. Vei incepe ziua simtindu-te relaxat, linistit, pregatit sa faci fata tururor provocarilor ce vor veni.
3. Mananca un mic dejun scazut in grasimi si bogat in fibre!
Mic dejun nu inseamna o cafea si un croasant. Micul dejun trebuie sa fie cea mai importanta masa a zilei. O masa consistenta iti va echilibra nivelul glicemiei pentru intreaga zi si te va ajuta sa faci fata stresului fizic si psihic. Asigura-te ca micul dejun contine proteine si frucete, nu doar cafea si calorii goale.
4. Bea ceai verde!
In general, sa sorbi dintr-o cana de ceai caldut este o activitate care te relaxeaza. Iar daca ceaiul este verde, vei avea asigurata doza de antioxidanti care te vor proteja de nervi si boli.
5. Fa cel putin 5 minute de exercitii fizice!
Poti sari coarda timp de 5 minute in fiecare zi, este un bun exercitiu cardio si, in plus, accelereaza metabolismul.
6. Stabileste-ti prioritatile!
Nu se poate sa le faci pe toate intr-o singura zi. Stabileste-ti prioritatile fiecarei zile si tine-te de ele. Astfel nu vei fi frustat ca n-ai reusit sa indeplinesti toate lucrurile pe care ti le-ai propus.
7. Fa o recapitulare!
La finalul zilei gandeste-te cateva minute la ce ai facut. Ce a mers si ce nu a mers. Ce poti imbunatati si ce poti sa faci alfel. Nimic si nimeni nu este perfect, insa poti sa inveti din greselile pe care le-ai facut si, mai ales, sa sarbatoresti succesul. Ar fi ideal sa poti tine un jurnal in care sa-ti scrii succesele.

Sursa: sfatulparintilor.ro