Karateka ieseni s-au remarcat la inca o competitie nationala, marcand revirimentul acestei discipline in Iasi. Delegatia ieseana, cu sportivi de la CS Enpi si CS Olympic, a avut rezultate foarte bune la finala Campionatului National de Karate Traditional – Memorial Sensei Dan Stuparu, competitie gazduita de Izvorani si care a adunat la start aproximativ 200 de sportivi de la 25 cluburi din Romania.

Astfel, sportivii de la CS Enpi Iasi au participat la aceasta competitie cu un numar de 11 sportivi, obtinând un total de 8 medalii, dintre care 2 medalii de aur, 1 medalie de argint si 5 medalii de bronz. Pe cea mai inalta treapta a podiumului a urcat Andrei Pintilie, care a cucerit medaliile de aur la fuku-go si la kata pe echipe, la aceasta proba împreuna cu Alexandru Lupescu si Trupina Ionut. „Rezultatele confirma valoarea sportivilor de la Enpi si reusita de a-si mentine locurile în lotul national care va reprezenta România la Campionatul European ce va avea loc la sfârsitul acestei luni: 28 mai – 1 iunie”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de Constantin Adascalitei, presedintele fondator al CS Enpi Iasi.

Un rezultat de exceptie a obtinut si CS Olympic Iasi, care a obtinut o medalie de bronz prin Liviu Rusu, la kumite individual tineret. De asemenea, Liviu Rusu va participa si la Campionatul European de karate traditional, competitie care se va desfasura la finalul acestei luni la Galati. De la CS Olympic au mai participat la finalele Campionatului National sportivii Alexandru Eduard Luca si Bogdan Mihailescu, ambii fiind foarte aproape de medalii la kumite individual. Cei doi au terminat pe locul 6 in ierarhia finala a probei. „Se spune ca un copac da roade dupa 5 ani. Iara ca noi, la CS Olympic culegem roadele muncii depuse putin mai devreme. Meritul este al sportivilor si aceasta performanta foarte importanta pentru noi reprezinta o incununare a eforturilor pe care le-am depus pana acum”, a declarat Petronel Luca, presedintele si fondatorul CS Olympic Iasi, care se ocupa de pregatirea sportivilor, impreuna cu instructorul Florin Sabaiduc.

Rezultatele complete inregistrate de sportivii ieseni la Nationale

Juniori
Pintilie Andrei: medalie aur Fuku-go, medalie aur la kata echipe împreuna cu Alexandru Lupescu si Trupina Ionut, locul 4 la Kata Individual.
Lupescu Alexandru si Trupina  Ionut – medalie argint Enbu masculin
Croitoru Vlad – medalie bronz Kumite Individual
Ciubotariu Aurel – medalie bronz Fuku-go
Postolache Octavian – medalie bronz Kumite Individual
Croitoru Vlad, Ciubotariu Aurel, Postolache Octavian, Hutanu Cosmin – medalie bronz la Kumite Echipe
Timofte Adina, Timofte Andreea, Baltag Stefana – loc 4 la kata pe echipe

Seniori
Iulian Dumitras – medalie bronz – Kumite Individual

CS Olympic – tineret
Rusu Liviu – bronz kumite individual tineret

Sursa: bzi.ro