Acesta a scris in testament ca isi doreste sa sa fie cremat dupa ce moare, iar cenusa sa fie fumata de membrii trupei Outlawz. Acest lucru s-a si intamplat, dupa cum au recunoscut prietenii acestuia:

„Eram la o petrecere, la un an dupa ce a murit parca. Am fost pe plaja, unde aveam un gratar facut si suc de portocale. Era ceea ce ii placea lui cel mai mult. L-am amestecat cu marijuana si l-am fumat”, a spus Young Noble, unul dintre membrii.

Shakur, autorul unor hituri precum „California Love” şi „Ghetto Gospel”, a decedat în 1996, la Las Vegas. Rapper-ul se afla pe scaunul pasagerului în maşina proprietarului studioului de înregistrări Death Row, Marion „Suge” Knight, în momentul în care a avut loc un atac armat, în care şi-a pierdut viaţa.

Shakur şi Suge au fost implicaţi într-o ceartă la un hotel din Las Vegas cu puţin timp înainte de incident. În urma atacului, Tupac a murit, iar proprietarul studioului a fost trimis la închisoare pentru încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată.

După moartea artistului au fost lansate peste o duzină de albume, imaginea sa fiind aproape la fel de importantă precum cea a lui Che Guevara sau Bob Marley.