Adăpostul pentru animale League of Berks County din Pennsylvania SUA,, are un program benefic atât animalelor pe care le găzduiește cât și copiilor iubitori de animale.

În cadrul programului, copiii sunt „lectori” voluntari pentru pisicile din adăpost, adică le citesc poveşti sau orice altceva le face plăcere, însă nu din reviste, ci din cărţi. „Copiii aflaţi în clasele 1 – 8, care pot citi, indiferent de nivel, vin la noi la adăpost, voluntar şi citesc pisicilor aflate în camera de adopţie. Programul ajută copiii să îşi îmbunătăţească abilităţile de a citi şi, totodată, să lege prietenii cu animalele din adăpost şi să le ajute. Iar pisicile, de cealaltă parte, găsesc relaxare şi linişte în sunetul ritmic al unei voci care citeşte”, explică administratorii adăpostului.

Programul a fost lansat în luna august a anului trecut şi, de atunci, mulţi copii, inclusiv dintre cei care fac şcoală acasă sau copii cu autism, au participat la el, iar rezultatele au demonstrat că, într-adevăr, şi-au îmbunătăţi considerabil lectura.

 

reading-children-shelter-cats-book-buddies-2

 

reading-children-shelter-cats-book-buddies-6

 

reading-children-shelter-cats-book-buddies-1

 

reading-children-shelter-cats-book-buddies-12

 

reading-children-shelter-cats-book-buddies-5

 

reading-children-shelter-cats-book-buddies-10

 

reading-children-shelter-cats-book-buddies-8

 

reading-children-shelter-cats-book-buddies-14

 

reading-children-shelter-cats-book-buddies-13

 

reading-children-shelter-cats-book-buddies-15

 

Sursa: Totb.ro