Adelicii este spațiul virtual unde toți cei pasionați de gastronomie (și nu doar cei “pasionați”, pentru că pasiunea e lucru mare, ci și cei care își doresc să aibă experiențe plăcute în bucătărie, atât atunci când gătesc, cât și atunci când mănâncă) pot găsi rețete, sfaturi și resurse culinare.

Linguri Curioase este un eveniment lunar, unde gurmanzii își pot delecta papilele gustative la un brunch unic, unde se experimentează bucătării diverse, se mănâncă doar cu linguri și la fiecare masă se asociază vinuri potrivite cu meniul zilei respective.

Conceptul “Linguri Curioase” încearcă să fie sarea și piperul de pe masa de duminică. Gusturile oamenilor sunt mereu în formare (de unde și ideea de “acquired taste”), iar Linguri Curioase are rolul de a demonstra celor prezenți la brunch că e important să conștientizeze fiecare înghițitură, că preparatele alese și vinurile asociate formează un întreg senzorial și determină o experiență gustativă completă abia în momentul în care nu se face rabat la calitatea și prospețimea ingredientelor folosite pentru preparatele din meniu.

Linguri Curioase se întâmplă în Iași, o dată pe lună, într-o zi de duminică, la sediul Good Point. Detaliile complete (inclusiv prețul, care variază în funcție de meniu și vinurile alese) ale fiecărui eveniment în parte sunt anunțate din timp, printr-un newsletter trimis către cei interesati și apoi făcute publice, împreună cu meniul din luna respectivă, pentru oricine vrea să mai participe, în limita locurilor disponibile (24 momentan).

Linguri Curioase vrea să readucă la lumină senzațiile în care mesele erau o experiență în sine, iar oamenii erau atenți și interesați la fiecare dumicat și fiecare înghițitură – din acest motiv se manancă doar cu linguri, fără televizoare, doar cu muzică în surdină și se încearcă asocierea fiecărui fel de mâncare cu un vin potrivit și cu interacțiuni reale între oameni care, deși uneori nu se cunosc, stau la aceeași masă și au în comun măcar interesul pentru meniul din ziua respectivă.

Cât costă?

În funcție de meniul de mâncare și vinuri, prețul fiecărui eveniment va fi specificat din timp. Evenimentul pilot (octombrie 2012) a fost 50 Ron/persoană.

Unde mă înscriu pentru următorul eveniment?

AICI.
Pentru că numărul de locuri e limitat, ele se ocupă în ordinea înscrierilor.