În tratatul, Despre mâncarea cărnii, istoricul Plutarh scria: ”Oare are sens de întrebat de ce Pitagora a renunţat la carne? Pe mine personal mai mult mă interesează în ce stare a sufletului se află omul cînd pentru prima dată s-a atins de carnea însîngerată şi după ce a gustat din mortăciune, ce la făcut că să umple mesele sale cu carne în descompunere şi să numească mîncare ceea ce chiar nu demult mugea, răgea, se mişcă şi respiră. De ce oare noi nu mâncăm lei şi lupi care prezintă pericol vieţii noastre, dar în loc de această omorîm vietăţile inofensive şi ascultătoare, care nu ne pot face vre-un rău deoarece nu au gheare şi colţi. De dragul unei bucăţi de carne noi le lipsim de soare, lumina şi viaţă, la care ele au acelaşi drept că şi noi. (…) Dacă voi sunteţi aşa încrezuţi că animalele va sunt destinate pentru mîncare, atunci mai inti iomoriti singuri voi acea vietate a cărei carne vreţi să o mîncaţi. Dar să o omorîţi cu minele şi dintîi şi nu cu cuţit, măciucă sau topor. ”
Oameni de geniu – ce nu ţi s-a spus despre ei la şcoală !
Cei mai mulţi dintre cei care fac parte dintre personalităţile umanităţii au fost vegetarieni.
De ce credeţi că în şcoală din toate biografiile oamenilor celebri, au fost scoase aspectele legate de vegetarianismul lor ?
Simplu, pentru că ei au valoare de model, exemplul lor putând fi urmat de mulţi oameni, iar asta ar aduce prejudicii intereselor financiare din industria alimentară şi farmaceutică şi nu numai.
Să fie doar o pură coincidenţă faptul că marea majoritate a personalităţilor din artă, istorie, filozofie, matematică, fizică, etc. au fost vegetarieni, sau ei ştiau sau au aflat (dedus) singuri ceva ?
Să enumăr doar câteva dintre aceştia : Hipocrate, Platon, Pitagora, Leonardo Da Vincii, Volteir, etc.