Antioxidanţii sunt substanţe speciale care ajută la menținerea sănătății și vitalităţii corpului nostru.Vă prezentăm topul celor mai puternici 31 de antioxidanţi. În fiecare zi vă invităm să-i descoperiţi, treptat, în ordine descrescătoare.
Azi faceți cunoștinţă cu locul 14 din lista noastră:
Pudra de curry  cu 48.504 de unități/ 100 g produs pe scara ORAC (oxigen radical absorbance capacity = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului).
Valoarea ORAC a alimentului este cu atat mai mare cu cat are o capacitate mai ridicată de a neutraliza oxigenul. Unele alimente pot atinge până la 300 de mii de unități, iar altele nu se ridică decât până la 82 de unități. Se recomandă consumul de alimente cu un grad ridicat de antioxidanţi prezenţi în compoziţia lor:

Pe baza ultimelor cercetari, praful de curry poate fi mult mai mult decat un condiment simplu si delicios: este dovedit ca are un rol important in prevenirea cancerului. Montarea dovezii indica faptul ca acest condiment numit praful de curry are in compozitie sofran, care contine un compus activ demonstrat pentru prevenirea evolutiei anumitor tipuri de cancer, inclusiv colorectal, de san, melanom si de prostata.

Origine: Praful de curry (se pronunţă că’ri), a nu se confunda cu mâncarea cu acelaşi nume, este numele generic al unui amestec variat de condimente. Praful de curry a fost inventat de către coloniştii englezi din India în încercarea de a cuprinde diversitatea bucătăriei indiene într-un singur mixt. În prezent praful de curry este răspândit în multiple combinaţii în întreaga lume.

Prezentare: Întrucât nu există o reţetă unică şi nici măcar una stardard a acestei mixturi care poate cuprinde 10-20 de condimente, e greu de indicat o formulă de prezentare unică. Cu toate acestea, din niciun amestec de curry nu lipseşte praful de curcumă, cel care dă culoarea – mai mult sau mai puţin galbenă, în funcţie de restul condimentelor – ale acestui mixt.

Aromă: În funcţie de sortiment, ingredientele amestecului de curry, sunt frcutate, aromate sau iuţi. Gustul prafului de curry este dat de condimentele care îl compun dar şi de proporţia lor. Un praf de curry clasic conţine, pe lângă curcuma, ghimbir, nucsoara, chimion, piper, coriandru, piment şi/sau seminţe de schinduf.