Antioxidanţii sunt substanţe speciale care ajută la menținerea sănătății și vitalităţii corpului nostru.Vă prezentăm topul celor mai puternici 31 de antioxidanţi. În fiecare zi vă invităm să-i descoperiţi, treptat, în ordine descrescătoare.
Azi faceți cunoștinţă cu locul 25 din lista noastră:
Nucile Pecan 17.940 unităţi/ 100 g produs pe scara ORAC (oxigen radical absorbance capacity = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului).
Valoarea ORAC a alimentului este cu atat mai mare cu cat are o capacitate mai ridicată de a neutraliza oxigenul. Unele alimente pot atinge până la 300 de mii de unități, iar altele nu se ridică decât până la 82 de unități. Se recomandă consumul de alimente cu un grad ridicat de antioxidanţi prezenţi în compoziţia lor:
Nucile Pecan sunt originare din regiuni centrale şi sudice ale Statelor Unite ale Americii, iar astăzi sunt cultivate în multe alte locuri din lume. Nucile pecan seamană foarte mult cu nucile obişnuite, însă coaja este neteda şi foarte uşor de spart. Adaugându-le dietei tale vei asimila 19 vitamine şi minerale, printre care zinc, magneziu, vitamina E, vitamina A, cupru, potasiu şi vitamina B. Cu un conţinut ridicat de vitamine, antioxidanţi şi minerale, nucile Pecan sunt o importantă sursă de energie. Recomandate în dieta anti colesterol, nucile pecan sunt bogate în acizi monosaturaţi şi antioxidanţi fenolici.  O mână de nuci pecan consumată o dată, de doua ori pe săptămână reduce colesterolul şi protejează arterele mai bine decât o pot face medicamentele.