Antioxidanţii sunt substanţe speciale care ajută la menținerea sănătății și vitalităţii corpului nostru.Vă prezentăm topul celor mai puternici 31 de antioxidanţi. În fiecare zi vă invităm să-i descoperiţi, treptat, în ordine descrescătoare.

Azi faceți cunoștinţă cu locul 7 din lista noastră:

Boabele de acai liofilizate cu 102.700 de unități/ 100 g produs pe scara ORAC (oxigen radical absorbance capacity = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului).Valoarea ORAC a alimentului este cu atat mai mare cu cat are o capacitate mai ridicată de a neutraliza oxigenul. Unele alimente pot atinge până la 300 de mii de unități, iar altele nu se ridică decât până la 82 de unități. Se recomandă consumul de alimente cu un grad ridicat de antioxidanţi prezenţi în compoziţia lor:

Consumat de brazilieni de sute de ani pentru proprietăţile sale de a ajută organismul în lupta împotriva bolilor şi a procesului de îmbătrânire, fructul Acai are o capacitate antioxidantă extraordinară, fiind de 35 de ori mai puternic decât portocalele şi de 10 ori mai puternic decât merele, cireşele, murele şi zmeură. Interesul pentru Acai este cu atât mai mare cu cât astăzi, peste 80-90% din populaţia lumii consumă mai puţin de jumătate din cantitatea zilnică recomandată de antioxidanţi care să lupte împotriva radicalilor liberi din corp.
Cercetările ştiinţifice recente au confirmat beneficiile nutriţionale uriaşe ale fructului Acai, care îi asigura organismului din belşug fibre, vitamine B1, B2, B3, C şi E, acizi graşi Omega-3/6/9, calciu şi potasiu. Originar din pădurile amazoniene, fructul Acai se găseşte pe piaţă din România, că extract standardizat.
Povestea fructelor Acai
Fructele Acai, de dimensiuni şi culori asemănătoare coacăzelor, sunt roadele palmierilor cu acelaşi nume, originari din pădurile Amazonului şi constituie, de secole, principala sursă de hrană a brazilienilor. Legendele spun că fructele Acai, supranumite şi “fructele care plâng”, au apărut din lacrimile fiicei unui şef de trib amazonian, îndurerată de suferinţele comunităţii sale afectate de foamete.
Datorită efectelor sale energizante şi hrănitoare, fructele Acai au devenit foarte populare în rândul sportivilor din SUA, în anii ’70 – ’80. Ulterior studiile ştiinţifice au demonstrat faptul că aceste fructele conţin un anumit tip de antioxidanţi, care este extrem de puternic şi de eficient în combaterea radicalilor liberi din organism şi în protejarea celulelor împotriva îmbătrânirii premature şi a degenerării, fapt care a determinat o creştere şi mai mare a popularităţii fructelor Acai în întreagă lume. De asemenea, aceste fructe de culoare mov sunt renumite că duşman al kilogramelor în plus.