Neața Iași a fost din nou prezent la Gustă Slow, un eveniment organizat de Slow Food Convivium Iași și Asociația Mai Bine.

Lucrul mic care au facut acest eveniment special a fost Melcul Slow Food care ne împarte din filosofia lui la fiecare eveniment Slow. Cei din Asociația Mai bine au fost extrem de bucuroși să găzduiască Melcul la ei în CUIB.

Acest eveniment, făcut posibil pentru a sărbătorii Ziua Pământului, este dedicat atât cunoscătorilor și iubitorilor de mâncare sănătoasă, cât și curioșilor și simpatizanților Slow Food.  El combină entuziasmul și bucuria Membrilor Slow Food de a găti, cu  prospețimea și echitabilitatea consmului local și de sezon. Gustă Slow este un eveniment unde participanții pot gusta cu încetinitorul, pot practica mâncatul conștient, pot experimenta câte puțin din tainele Clipei Prezente.

Albert Einstein a spus la un moment dat că dacă am putea să ne mișcăm cu viteza luminii, timpul s-ar opri, dar dacă nu e necesar să ne mișcăm cu viteza luminii? Dacă e necesar doar să trăim viteza luminii? Dacă defapt de a opri timpul înseamnă a fi prezent în fiecare clipă din viața noastră? Dacă a te mișca cu viteza lumini, cum spunea Einstein, înseamnă a deține starea de Prezent, A Fi Una Cu Clipa Prezentă/ Starea Lui Aici Și Acum.

Trecerea timpului s-ar opri în momentul în care prezentul ne-ar umple viața și nu temporalitatea. A merge cu ”viteza luminii” înseamnă derularea tuturor secventelor din viața ta într-o stare de A Fi Prezent continuă, fără regrete, fără nostalgii, fără frică, doar o stare perpetuă de entuziasm și beatitudine.

Cum ar fi să fi prezent din fiecare clipă? Ca și cum ai trăi ”viteza luminii”… Am opri timpul! Înițiativa Slow abordează o nouă paradigmă a vitezei.

Experimentează beneficiile lui Aici și Acum cu ingrediente produse Local și de Sezon.

Adaptat după: Articol Slow Food Convivium Iași